Autor Wątek: Crane  (Przeczytany 11022 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« dnia: 2007-04-23, 19:35 »
na forum krejnowym

Oj bida aż piszczy. Tylko Gempachi rządzi.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-04-23, 22:18 »
czy ja wiem w porównaniu do reszty to nie najgorsze to previu
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Matsushiro

• temptation Personality
Crane
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-04-23, 22:32 »
A ja myśle ze wszystkie karty są spoko, duży suport do polityków. Ciekawe jak będzie się Grać w SE z takimi kartami.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-04-23, 23:14 »
Support do polityków??!??? :shock: Przecież a tym preview nie ma ANI JEDNEGO COURTIERA!! To w ogóle jest jakiś kosmos, krejn nie dostaje courtierów w dodatku. No ale po kolei:

Doji Hitomaro - w sumie okej statsy, ale: nie ma Courtiera i ma tylko 2 PH będąc Magistratem. bez sęsu cytując Jasia Śmietanę.

Dadoji Murasaki - taka córka Ujiego. Jej potencjał zależy o tego co zobaczymy w SE więc na razie się nie wypowiadam ale zachwytów na pewno nie będzie.

Kakita Komachi - zdyskarduj kartę a potem płacz jeśli nie grasz z Krabami względnie Ratami, które i tak już znikają (bo masz dużą szansę pociągnąć co najwyżej 3 FV a średnie Chi będzie pewnie w tych okolicahc dla większości klanów). I nawet jej nie dali Curtiera, nie mówiąc już o chamstwie, które Ci którzy mieli dostrzec pewnie już dostrzegli. Totalnie nic na osłodę. Jednym słowem: coaster.

Akegarasu - falvorowo - ekstra, mechanicznie - cienko. ziom jest senseiem duelingu i ma 3 Chi?poza tym brak traitu Samurai i 8 GC. porażka.

Daidoji Gempachi - no przynajmniej tu jest na co popatrzeć. jak dla krejna to zajebista postać. nic dodać nic ująć.

Ispire Excellence - całkiem ok, tylko że lepiej by było gdyby nie dawało tokena tylko permanentnie podnosiło PH, to w końcu erka. Siła zalezy od tego ile (i jakich) Shugasów i Monków zobaczy krejn w SE. Na razie całkiem sympatyczne a może być lepiej.

Gift of the Lady - solidny Straighten, szczegónie że podobno nie ma być tego dużo w SE

True Artistry - bardzo fajna karta; nikt się nie bołuje, nie musimy płacić a honor zawsze dostaniemy bo to trait; no i jakiś tam Krab nie dołączy sobie 2,5-metrowego Tetsubo;)

Denounced on Stage - super, tylko że to karta dla skorpów :?

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-04-23, 23:20 »
Cytat: "gaijin"
I nawet jej nie dali Curtiera, nie mówiąc już o chamstwie, które Ci którzy mieli dostrzec pewnie już dostrzegli.

Możesz mnie oświecić z tym chamstwem?

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-04-23, 23:21 »
no właśnie nie mogę :wink:

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-04-23, 23:38 »
Komachi jest bardzo dobra i Gempachi też reszta niekwalifikuje się nawet do odstrzału.

Dowiedziałem sie za to od Todda że mam małe ph na postaciach bo mam dużo akcji na nich co mi dadzą honor, a po ch.. ktoś ma mnie wciskać skoro ta banda jak wyjdzie nic nie robi na starcie.

Fenix/ dragon dostają honor po prostu a ja się będę musiał pier..... z jakimś szrotem i zagrać 5 akcji aby dostać  2 honoru. jak tak dalej pójdzie to normanie militarka poczeka w SE z Kranami aż sie jej dynasty skończy i po prostu pojedzie po 4 na raz. a Honorówki dragona i fenixa nawet mnie nie zauważą.
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-04-23, 23:40 »
Cytat: "Kakita Aoshi"
Komachi jest bardzo dobra i Gempachi też reszta niekwalifikuje się nawet do odstrzału.

Dowiedziałem sie za to od Todda że mam małe ph na postaciach bo mam dużo akcji na nich co mi dadzą honor, a po ch.. ktoś ma mnie wciskać skoro ta banda jak wyjdzie nic nie robi na starcie.

Fenix/ dragon dostają honor po prostu a ja się będę musiał pier..... z jakimś szrotem i zagrać 5 akcji aby dostać  2 honoru. jak tak dalej pójdzie to normanie militarka poczeka w SE z Kranami aż sie jej dynasty skończy i po prostu pojedzie po 4 na raz. a Honorówki dragona i fenixa nawet mnie nie zauważą.

No właśnie Todd z uporem maniaka próbuje nam wmówić że dostaliśmy zajebisty set postaci. Podaje durne agumenty, a poza tym, czemu się nie dziwię, nie odpowiedział na mój post, w którym mu na przykład pokazałem jak w poónaniu z krejnami wyglądają TTT liony.

EDIT: Aoshi, możesz mi pokazać dlaczego Komachi jest bardzo dobra?

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-04-24, 00:32 »

EDIT: Aoshi, możesz mi pokazać dlaczego Komachi jest bardzo dobra?

Nie ma kosztu i działa zarówno w twoim jak i przeciwnika openie, jak wyjmie karte to w zależności od tego co trafisz wskazujesz cel.

Sama z siebie potrafi zablokować blitz, w dodatku w Se nie masz card drawu więc nie boli cię że sobie strącasz deck bo byś go i tak nie dociągnął.

Jest zawsze opcją dlatego jest dobra, pozatym jesli złożysz duelówke masz dużo 3-4 a ona zatrzyma małe liony itp.
Kakita Aoshi

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-04-24, 01:36 »

Nie ma kosztu i działa zarówno w twoim jak i przeciwnika openie, jak wyjmie karte to w zależności od tego co trafisz wskazujesz cel.

No właśnie chodzi o to że nie działa moim zdaniem najczęściej (przeciwko większości klanów)

Sama z siebie potrafi zablokować blitz, w dodatku w Se nie masz card drawu więc nie boli cię że sobie strącasz deck bo byś go i tak nie dociągnął.

Myślę, że wkładanie jej tylko dla blitza jej niemądre. Ten kawałek z kosztami jest natomiast prawdą.

Jest zawsze opcją dlatego jest dobra, pozatym jesli złożysz duelówke masz dużo 3-4 a ona zatrzyma małe liony itp.

Jak składasz duelówkę to chyba zupełnie nie masz już jej gdzie zmieścić.

Ogólnie stoję na stanowisku że on jest baaardzo przeciętna. Gdyby miała tekt "lower or equal" to byłaby zupełnie inna gadka.

Shaft

• Personality
Crane
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-04-24, 11:24 »

Jak składasz duelówkę to chyba zupełnie nie masz już jej gdzie zmieścić.
Ogólnie stoję na stanowisku że on jest baaardzo przeciętna. Gdyby miała tekt "lower or equal" to byłaby zupełnie inna gadka.

Sądzę, że duelówką raczej nikt sobie szybko nie pogra w SE. Mi się babeczka  bardzo podoba i uważam, że ma duży potencjał.

Fenix/ dragon dostają honor po prostu a ja się będę musiał pier..... z jakimś szrotem i zagrać 5 akcji aby dostać 2 honoru. jak tak dalej pójdzie to normanie militarka poczeka w SE z Kranami aż sie jej dynasty skończy i po prostu pojedzie po 4 na raz. a Honorówki dragona i fenixa nawet mnie nie zauważą.

Tu się nie zgodzę. Uważam, że honorówka kranowa robi szybciej honor w limited niż fenolowa(teraz jeszcze True Artistry). Fenol robi honor praktycznie tylko w bitwie i w bezpośrednim starciu fenolowa honorówka ma niewielkie szanse wygrać z cranowa.
rzana's HunterZ Team Member

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-04-24, 12:02 »
Cytat: "Shaft"

Tu się nie zgodzę. Uważam, że honorówka kranowa robi szybciej honor w limited niż fenolowa(teraz jeszcze True Artistry). Fenol robi honor praktycznie tylko w bitwie i w bezpośrednim starciu fenolowa honorówka ma niewielkie szanse wygrać z cranowa.

Ja tu mówię o SE, bo popatrz na swoje postacie z KD i moje z KD i TTT.
Kakita Aoshi

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-04-24, 18:00 »
Sądzę, że duelówką raczej nikt sobie szybko nie pogra w SE. Mi się babeczka  bardzo podoba i uważam, że ma duży potencjał.

Proszę o pokazanie przykładowego potencjału. Nie widzę potencjału, potencjału nie widzę.

A tak na poważnie, to zgadzam się z gaijinem. Wystarczy spojrzeć na obecne Chi postaci... w sumie z dowolnego Klanu. Nawet Krabusie nie są aż takie miętkie.

Całe preview Żurawi oceniam bardzo kiepsko. Po pierwsze z powodu poziomu kart, a po drugie z powodu ABSOLUTNEGO braku pomysłu DT na nasz Klan.

miyato,

ps. Czy w DT jest obecnie ktoś, kto kiedyś grał Żurawiem?? Pytam właśnie ze względu na ten brak pomysłu na karty dla nas.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
Crane
« Odpowiedź #13 dnia: 2007-04-24, 20:02 »
Hmm... Beniha + Hitomaro + The Better Gift + Diplomatic Retreat. Niewazne co sie dzieje, ty i tak dostaniesz honor :) Me likes ^_^
Time is precious. Waste it wisely.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #14 dnia: 2007-04-24, 22:40 »
Cytat: "Kakita_Miyato"

Proszę o pokazanie przykładowego potencjału. Nie widzę potencjału, potencjału nie widzę.

A tak na poważnie, to zgadzam się z gaijinem. Wystarczy spojrzeć na obecne Chi postaci... w sumie z dowolnego Klanu. Nawet Krabusie nie są aż takie miętkie.

Całe preview Żurawi oceniam bardzo kiepsko. Po pierwsze z powodu poziomu kart, a po drugie z powodu ABSOLUTNEGO braku pomysłu DT na nasz Klan.

miyato,

ps. Czy w DT jest obecnie ktoś, kto kiedyś grał Żurawiem?? Pytam właśnie ze względu na ten brak pomysłu na karty dla nas.

No Earnshaw z PDT napisal na krejnowym forum, że niby może teraz nie widać o co chodzi ale oni te karty zrobili z myślą o SE. Blah blah. Dopóki nie zobaczę nie uwierzę, bo mimo, że gram niecałę 2 lata już się zdążyłem nauczyć co myśleć o takich wypowiedziach.. :roll:

Shaft

• Personality
Crane
« Odpowiedź #15 dnia: 2007-04-24, 23:13 »

from Wiki
Potencjał w fizyce to wielkość fizyczna zwykle o wymiarze energii lub napięcia elektrycznego przypisana punktowi w przestrzeni. Znane są także przykłady pól fizycznych, określanych za pomocą potencjału wektorowego. Dla potencjałów skalarnych różnica potencjałów określa ilość energii koniecznej do przemieszczenia ciała z jednego punktu do drugiego. Potencjał wiąże się bezpośrednio z polem potencjalnym.

:twisted:

A tak na serio postać która w openie bez bownięcia może bownąć postać, ma przyzwoite staty, manipuluje w pewien sposób fate ;) no i na dodatek jest artystą  :twisted:, jest według ciebie jest cienka ?. Te karty są robione pod SE i nie spodziewaj sie, że dostaniesz drugą Saorynke.

ałe preview Żurawi oceniam bardzo kiepsko. Po pierwsze z powodu poziomu kart, a po drugie z powodu ABSOLUTNEGO braku pomysłu DT na nasz Klan.

miyato,

przecież wyszedł Anvil of Despair ;).

Już pokazało się kilka preview innych klanów i tylko w tym topicu jest tyle narzekania i jęczenia. Power lewel leci na nasze szczęście w dół (jak narazie) i jeśli jeszcze tego nie zauważyliście to radzę sie obudzić ;). Więc panowie weźcie to preview na klatę i kombinujcie nad dekiem do SE na artystach ;).
rzana's HunterZ Team Member

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #16 dnia: 2007-04-24, 23:19 »

miyato,

Ja tam bym zadał pytanie czy któryś z playtesterów przetrwał Cranami swissa w tym Kotei sezonie lub w ogóle kiedyś.
Kakita Aoshi

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #17 dnia: 2007-04-25, 12:48 »
Ciekawe pytanie postawiłeś bo jeśli brali by ludzi którzy najwyżej zachodzą w danuym klanie w seznoie koteiowym i najcześciej to pewnie wiekszość PT była by europejczykami
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #18 dnia: 2007-04-25, 14:20 »
A tak na serio postać która w openie bez bownięcia może bownąć postać, ma przyzwoite staty, manipuluje w pewien sposób fate ;) no i na dodatek jest artystą  :twisted:, jest według ciebie jest cienka ?. Te karty są robione pod SE i nie spodziewaj sie, że dostaniesz drugą Saorynke.

Nie spodziewałem się drugiej Saorynki (no dobra, może trochę :wink: ), a bardziej postaci, które będą działały. Z wszystkim Shaft masz cholerną rację, poza tym, że postać ta potrafi kogoś bownąć. Spójrz na Chi postaci nawet z Samuraia (czy też z tej części, którą do tej pory widzieliśmy). Później spójrz na fv kart, które nam (Żurawiom) dano. Już lepsi ode mnie pisali w tym topicu, że czas dueling decków (a więc i samych fv4 w decku) minie razem z lotusem (dlatego WŁAŚNIE TERAZ dosaliśmy kenku duelistę, ale to już inna sprawa).

Tu już nie chodzi nawet o power level. Tu chodzi o to, żeby była choć szansa, że ta akcja w kogoś może być wycelowana.

Ale przykład z potencjałem powalił mnie na kolana :wink: .

Do Manit0u: Przykład z dwiema KONKRETNYMI postaciami, które akurat muszą być na stole i dwiema konkretnymi akcjami, które muszę w tym samym czasie podejść. Sytuacja bardziej hipotetyczna, niż realna.

miyato,

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
Crane
« Odpowiedź #19 dnia: 2007-04-25, 14:59 »
Płaczecie i płaczecie... Tak naprawdę nie wiadomo co jeszcze dadzą w tym dodatku, jakie będą akcje, co będzie robił dokładnie artisan trait kiedy uwzględni się całość kart SE legal... a to oznacza jeszcze jeden zastrzyk postaci, akcji, nie wiadomo jaki macie domek... Na razie siedzicie w meta decków opartym na kartach od DE, przez LE aż do SE... Policzcie sobie ile to jest dodatków oraz jaka jest całkowita liczba kart z jakich macie wybierać co wkładać do talii... Nic dziwnego, że patrząc się wycinek kart które rozpoczynają edycje zaczynacie walić głową w ścianę, bo power level spadł dramatycznie. Ale to przecież tylko część kart, a złorzeczenia i lament leci jakbyście tylko na tych kilku postaciach składać decki... Poza tym jest jeszcze jeden ważny czynnik, mianowicie chodzi tutaj o zasady gry l5r w edycji SE. Jak będzie wyglądać honor gain, jak będą działać poszczególne traity (taktyk np). Teraz wszyscy maja w głowie 2 turowa prowincje w plecy (rat blitz) albo pasjansowe combodecki. No i patrząc się na cranowe postacie z takiej perspektywy - tak są z dupy w większości... Ale z płaczem poczekajcie jak będzie wiadomo wszystko o SE.