Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Hmmm...z tego, co widzę, restrykcja na senseju trafia w 2 skorpowe postaci (Kurumi i tę ninję). Z drugiej strony jest cycle i odsyłanie za bow. Wydaje mi się, że ten sensej jest dość spoko i nie będzie zbytnio przeszkadzał, a może pomóc.
Tyle tytułem dowcipu. A teraz poważny hejt.Czy mogę kiwnąć courtiera w domu, by odesłać wroga rulebookowym Favorem (zakładając naturalnie, że mam prezencję - to nie ulega wątpliwości)? Wiecie jak brzmi odpowiedź w świetle tego, co wiem o rulesach (a wiem kufa sporo)?Ni ch#ja nie wiadomo. Bo karta jest napisana tak, że nie da się stwierdzić czy jest osobnym efektem opłacającym favor akcję czy raczej modyfikuje tekst favor akcji dodając tam "albo kiwnij prostego courtiera". Sprowadzając to do ulubionej sytuacji BR, "niech chłopaki z rules teamu rzucą sobie monetą".#gooddesign #simplerules
Jesli bym mial byc szczery to gra teraz ma teraz bardziej skomplikowane zasady niz za czasow window i sensei. Doswiadczenie zbierane latami idzie sie.... Do dzis nie ogarniam za bardzo mechaniki nowych reakcji czyt. interruptow i jakos srednio mi sie chce w nia wnikac;)
Absent czy jego brak tu nie ma nic do rzeczy ^^ Części RoL o targetowaniu nie idzie obejść żadnym keywordem.
Substitution: “X instead (of Y)” refers to the substitution of an old targeting, effect, choice, cost, or other game element (Y) with a new one (X). The following rules refer to any use of "instead" or "instead of."If the old Y is prevented or fails before the substitution is applied, the new X doesn't happen.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
CytujSubstitution: “X instead (of Y)” refers to the substitution of an old targeting, effect, choice, cost, or other game element (Y) with a new one (X). The following rules refer to any use of "instead" or "instead of."If the old Y is prevented or fails before the substitution is applied, the new X doesn't happen.Czyli w tym momencie nie możesz stargetować swojego gościa w domu, bo nie spełnia to rule of location. Simple
Cytat: Paku w 2014-08-01, 13:13CytujSubstitution: “X instead (of Y)” refers to the substitution of an old targeting, effect, choice, cost, or other game element (Y) with a new one (X). The following rules refer to any use of "instead" or "instead of."If the old Y is prevented or fails before the substitution is applied, the new X doesn't happen.Czyli w tym momencie nie możesz stargetować swojego gościa w domu, bo nie spełnia to rule of location. SimpleA to skąd się wzięło? Wczoraj dopisali? ^^Ale jeśli tak mówi rulebook (czy raczej CR) to wszystko jasne... przynajmniej mechanicznie.