Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
głupio mi, że jeszcze nie mam jasności w temacie, ale jakoś tak wyszło, że nie jestem pewien, co będzie obejmował format extended po wyjściu IvE2. Szczerze mówiąc, myślałem, że karty z niebieskim i fioletowym znaczkiem (tzn. wystarczy, że jest jeden z tych dwóch). Ale jak patrzę na nowy domek smoka, to myślę, że jednak nie.
Wraz z wyjściem nowej puszeczki zestawu podstawowego
Chyba, że puszeczki zastąpi szkło albo wypalana glina.
Po tych strongholdach widać, że chłopaki mają gdzieś Extended, bo tak, teoretycznie wraz z wyjściem IvE2 (Czyli Twenty Festivals) kolory znaczków działające w formacie Extended to wszystko co ma albo fioletowego kleksa albo niebieskiego kleksa. Więc COM się pod to łapie. I Fudo Ringi.(...)
czyli jeśli będę chciał zagrać po wyjściu ivory 2 z poprzednim (teraz obecnym) strongholdem albo sensejem to w jakim formacie turnieju muszę zagrać?
dzięki. czyli nie będzie extended, bo nikt nie będzie chciał grać przeciwko klanowi, który może w pierwszej turze wystawić kilka darmowych postaci (earth na stole, drugi ring z ręki z long time fruition i wystawiamy innoklanowych mniszków, a w drugiej turze jedziemy dwie prówki, yeah).
"Purge of Emperoism"
poza tym to z CR, a oni chyba najlepiej wiedzą, jaki to autorytet.