Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Właściwie to się nie zaplątał tylko chyba nie do końca dokładnie są opisane typy legalności. Wszystkie dodatki wydane w 2014 mają niebieski ciapek więc jest to aktualny kolor co prowadzi do:Strict: wszystko co ma ciapek z aktualnego roku + strongholdy/senseie z poprzedniego ciapka (tak to gdzieś dokładnie widziałem opisane) czyli w 2014 wszystko z niebiskiem ciapkiem plus domki/senseie z fioletowym. W 2015 wszystko z czarnym ciapkiem plus domki/senseie z niebieskim. Bez dodatku o domkach i sensejach w strikcie nie było by żadnego domku z base edition Standard: Ciapek z aktualnego roku plus z poprzedniego czyli 2014 - niebieski plus fioletowy, 2015 - czarny plus niebieskiExtended: Ciapek aktualny plus 2 poprzednie czyli 2014: niebieski, fioletowy i zielony, 2015: czarny, niebieski i fioletowy
Dlaczego AEG miałby sponsorować jakikolwiek format, w którym nie trzeba kupować nowych kart?
dużo by ulatwiło, gdyby na oraclu można było wybrać oprócz legalności w arku legalność w formacie turnieju
A kraby narzekają, że twierdza jest miętka i lepiej na tsujikenie grać...
Cytat: Paku w 2014-10-17, 17:48A kraby narzekają, że twierdza jest miętka i lepiej na tsujikenie grać...polepszenie rewersu- mam nadzieje ze nie wpadna na zajebiaszczy pomysl powkladania sensei ktory zabierze zaczynanie :/
Cytat: quas w 2014-10-17, 18:49Cytat: Paku w 2014-10-17, 17:48A kraby narzekają, że twierdza jest miętka i lepiej na tsujikenie grać...polepszenie rewersu- mam nadzieje ze nie wpadna na zajebiaszczy pomysl powkladania sensei ktory zabierze zaczynanie :/Już tacy są. Ci wszyscy z -1FH. Domek Lwi to nuda do kwadratu. Niby robi to co ma robić (daje F), ale frajda z tego żadna.
Cytat: kempy w 2014-10-17, 18:51Cytat: quas w 2014-10-17, 18:49Cytat: Paku w 2014-10-17, 17:48A kraby narzekają, że twierdza jest miętka i lepiej na tsujikenie grać...polepszenie rewersu- mam nadzieje ze nie wpadna na zajebiaszczy pomysl powkladania sensei ktory zabierze zaczynanie :/Już tacy są. Ci wszyscy z -1FH. Domek Lwi to nuda do kwadratu. Niby robi to co ma robić (daje F), ale frajda z tego żadna.Porozmawiajmy o żurowym.
"The current version of Comprenhensive Rules is perhaps ambiguous here" (...)
Cytat: Chord w 2014-10-17, 16:17"The current version of Comprenhensive Rules is perhaps ambiguous here" (...)Jeszcze się nie zaczęła edycja, a oni już zmieniają rulebooka, aby karty działały as intended. Kur...
Cytat: sejmitar w 2014-10-18, 13:23Cytat: Chord w 2014-10-17, 16:17"The current version of Comprenhensive Rules is perhaps ambiguous here" (...)Jeszcze się nie zaczęła edycja, a oni już zmieniają rulebooka, aby karty działały as intended. Kur...przeca łatwiej jest zmieniac RB niż pisać dobrze karty przynajmniej taka jest polityka AEG w ost czasie
Nie wiem czego się akurat tutaj czepiacie. Jak dla mnie to comprehensive rules akurat w tym przypadku zamykał wątpliwości z miejsca.
Cytat: Jar Jar w 2014-10-18, 21:14Nie wiem czego się akurat tutaj czepiacie. Jak dla mnie to comprehensive rules akurat w tym przypadku zamykał wątpliwości z miejsca.Czy ja wiem, jak mi karta mówi, że mogę coś zrobić, to to robię, patrz Golder Rule 1 z CR.