Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Tak, proclaimujesz, co nie zmienia faktu ze wg rulsów proclaim jest RAZ na turę i TYLKO z prowincji. Chałupa w żadnym miejscu nie dodaje do Praoclaim traita Repatable ani nie dorzuca dopisku w stylu Jiramu "You may use proclaim action one additional time per turn". Jedyne co robi to informuje Cię że możesz obejść rulsowe ograniczenie do tylko prowincji.Czy ja mam takie wrażenie czy logika już nie tylko tfurców ale i graczy zaczyna zawodzić?
Cytat: Jar Jar w 2014-10-18, 23:20Tak, proclaimujesz, co nie zmienia faktu ze wg rulsów proclaim jest RAZ na turę i TYLKO z prowincji. Chałupa w żadnym miejscu nie dodaje do Praoclaim traita Repatable ani nie dorzuca dopisku w stylu Jiramu "You may use proclaim action one additional time per turn". Jedyne co robi to informuje Cię że możesz obejść rulsowe ograniczenie do tylko prowincji.Czy ja mam takie wrażenie czy logika już nie tylko tfurców ale i graczy zaczyna zawodzić?Proclaim w IE nie jest akcją, 'blabla'
Cytat: Tensai w 2014-10-18, 23:39Cytat: Jar Jar w 2014-10-18, 23:20Tak, proclaimujesz, co nie zmienia faktu ze wg rulsów proclaim jest RAZ na turę i TYLKO z prowincji. Chałupa w żadnym miejscu nie dodaje do Praoclaim traita Repatable ani nie dorzuca dopisku w stylu Jiramu "You may use proclaim action one additional time per turn". Jedyne co robi to informuje Cię że możesz obejść rulsowe ograniczenie do tylko prowincji.Czy ja mam takie wrażenie czy logika już nie tylko tfurców ale i graczy zaczyna zawodzić?Proclaim w IE nie jest akcją, 'blabla'Od kiedy - z tego co wiem jest od początku edycji reakcją na kupienie typa?
Cytat: Tensai w 2014-10-18, 23:39Proclaim w IE nie jest akcją, 'blabla'Od kiedy - z tego co wiem jest od początku edycji reakcją na kupienie typa?
Proclaim w IE nie jest akcją, 'blabla'
Proclaiming: Once during his or her own turn, after a player announces a Recruit action or an action with Recruit as an effect, he or she may choose to Proclaim the Personality being recruited if he has the player’s Clan Alignment and is being Recruited from a Province. If Proclaiming is chosen by a player, add the Personality’s Personal Honor to the player’s Family Honor after he enters play.Proclaiming gives the Proclaim keyword to the recruiting action. Honor gains from Proclaiming are from the rulebook Recruit action, or from the rulebook Recruit procedure if the action calling it was on a card.
Cytat: Centurion w 2014-10-19, 01:05Cytat: Tensai w 2014-10-18, 23:39Proclaim w IE nie jest akcją, 'blabla'Od kiedy - z tego co wiem jest od początku edycji reakcją na kupienie typa?Cytat: IvE CRProclaiming: Once during his or her own turn, after a player announces a Recruit action or an action with Recruit as an effect, he or she may choose to Proclaim the Personality being recruited if he has the player’s Clan Alignment and is being Recruited from a Province. If Proclaiming is chosen by a player, add the Personality’s Personal Honor to the player’s Family Honor after he enters play.Proclaiming gives the Proclaim keyword to the recruiting action. Honor gains from Proclaiming are from the rulebook Recruit action, or from the rulebook Recruit procedure if the action calling it was on a card.Poza tym w IvE nie ma reakcji
"Lion: Remains the same, except the B side gets Tireless"a nie prawda bo z tego co widze bedzie mozna dopalac tez samurajow z innych klanow a nie tak jak dotychczas tylko z klanu lwa.
(...) Jedyne co robi to informuje Cię że możesz obejść rulsowe ograniczenie do tylko prowincji. (...)
Niesamowita zmiana. Już się nie moge doczekać żeby poczuć ten powiew świeżości.
Ktoś gdzieś coś zebrał w "kupę" (wyjątkowo nie chodzi o tą brązową i śmierdzącą) jakie formaty będą grane?Pewnie słaby jestem ale nadal nie kumam co będzie legalne a co nie...
Aha czyli wiadomo, że nic nie wiadomo, supcio.
Moja irytacja tylko rośnie jak to czytam...