Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Czy osoby, które czytały tę sagę mogłyby mi powiedzieć, czy pod kątem stylu, języka i klimatu jest to raczej seria w stylu takich tytułów jak:- Gra o Tron, Achaja itp. (czyli morderstwa, gwałty, pedofilia, kazirodztwo, niejednokrotne triumfy zła, niejednoznaczne postacie, naturalizm w przedstawianiu rzeczywistości itp.)czy może raczej- Koło Czasu, Władca Pierścieni i cały gatunek epic/heroic fantasy (czyli długowłose dziewicze księżniczki, książeta na białych koniach, absolutny brak jakiejkolwiek rozwiązłości seksualnej, a w zasadzie brak jakiejkolwiek seksualności whatsoever, jeśli przekleństwa to w stylu 'na bogów' tudzież 'choroba', biało-czarne postaci i bardzo prosty świat dzielący się na zło i walczącego z nim Antoniego Macierewicza )Z góry dzięki za pomoc.
Ostatnio przerabiałem od nowa po X latach Czarną Kompanię i jestem w szoku jak dużo SE czerpał od Cooka.Jak to ktoś ładnie określił - totalnie epickie dark real fantasy No i miejscami aGoT to takie czytadełko weekendowe przy Malazie
Dzięki:)