Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Kwas, co Ty opowiadasz?Nawet jeśli ktokolwiek w PL ma/będzie miał pedeefa do L5R na początku sierpnia to go nie upubliczni przed GenConem żeby ludzie mogli sobie deczory porobić na Fracasy.
O ile FFG samo wcześniej nie wypuści spoilerów.Nie wiem jak było z AGOTem ale możliwe że same karty będą pokazane już przed premierą.
Bry... widzieliście? Jak było to wybaczcie https://www.reddit.com/r/boardgames/comments/66ii69/legend_of_five_rings_with_fantasy_flight_games_ama/
Dueling involves a challenge between two characters based on those character's stats (military or political). Each player will make a bid on their honor dial to add to their participant's stat. This works just like the bid in the draw phase: the higher bidder gives honor equal to the difference to the lower bidder. The character with the higher total stat at the end wins, with consequences determined by the card that started the duel. -ED
Characters that live in the conflict deck are able to played into conflicts, providing a surprise character that your opponent was not expecting. -BA
A mnie się rzuca w uszy to jak bardzo oni nie umieli grać w CCG... I nie rozumieli go ani trochę. No ale 10 partii to wystarczająco aby wiedzieli co trzeba naprawić.
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Fakt, że grać to oni w L5R nie umieli ale zaadresowali IMHO największe bolączki L5R CCG:- kompletny brak interakcji miedzy niektórymi deckami- ekonomia która w niektórych edycjach rozkładała na łopatki (brak legacy itp)- efekt wgniecenia przeciwnika po jednej, nawet mało znaczącej bitwie
Podobał mi się również fakt, że szczególnie zwrócili uwagę że chcieli się skoncentrować na tym aby co rundę gracze toczyli ze sobą ciekawe bitwy. Wydaje mi się jednak, że bez efektu "Właśnie straciłeś całą armię", nie będzie przy tym już jednak takich emocji. Stara miała tą magię że wreszcie wszystko sprowadzało się do tej jednej ostatniej bitwy.