Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Istnieje podejrzenie, że jest bug w zasadach i można w krabie włączyć nieśmiertelność, tzn. przenieść Stronghold na zniszczoną prowincję z pomocą Borderlands Fortification i tym samym uniemożliwić jakikolwiek atak w jego stronę. A jako, że Stronghold nie może opuścić gry, to nie da się go zrzucić z zniszczonej prowincji. Win condition wymaga zniszczenia prowincji na której jest SH, ale to się technicznie nie dzieje, bo nie dochodzi do zniszczenia w/w prowincji, tylko umieszczasz Stronghold w prowincji zniszczonej. To jest bardzo śliskie, ale obecne wordingi i zasady na to pozwalają.
Cytat: kempy w 2017-08-07, 15:48Istnieje podejrzenie, że jest bug w zasadach i można w krabie włączyć nieśmiertelność, tzn. przenieść Stronghold na zniszczoną prowincję z pomocą Borderlands Fortification i tym samym uniemożliwić jakikolwiek atak w jego stronę. A jako, że Stronghold nie może opuścić gry, to nie da się go zrzucić z zniszczonej prowincji. Win condition wymaga zniszczenia prowincji na której jest SH, ale to się technicznie nie dzieje, bo nie dochodzi do zniszczenia w/w prowincji, tylko umieszczasz Stronghold w prowincji zniszczonej. To jest bardzo śliskie, ale obecne wordingi i zasady na to pozwalają.Rulebook strona 3 "If a player’s stronghold province is broken, that player loses the game." Jak sobie zamienisz tak prowincję to Twoja stronghold province is broken (przymiotnik) także przegrywasz
Co nie zmienia faktu, że z mojego cytatu jasno wynika, że jak zrobisz ten myk to przegrywasz
Co do oficjalnej odpowiedzi to się spodziewałem tego bo czytając instrukcję wydawało mi się że na początku gry są definiowane non-stronghold provinces i stronghold provice.
https://community.fantasyflightgames.com/topic/256267-rules-reference-update/
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?