Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
mogę zredukować najpierw siłę broni i tym samym pozbawić Personality bonusu?
Iron TetsuboNegate all Force penalties on this Personality.Czy po założeniu Iron Tetsubo niweluje ono Force penalties uzyskane wcześniej np. z Second Doom of the Crab?
Czy podczas mojej tury, gdy zagram akcję z BHotE na Personality z założonym Iron Tetsubo to wybierając kolejność liczenia Penalties mogę zredukować najpierw siłę broni i tym samym pozbawić Personality bonusu?
Comprehensive Rules, Effect, Negating Effects: "...a Battle action just saying “Negate all Force penalties on your Samurai”... should be interpreted as an instantaneous negation that only ends existing ongoing effects, with no effect on continuous effects or new ongoing effects."
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Nie no ale o co dyskusja Zen napisal przeciez, ze:1. Jak kolesiowi dolaczasz tetsubo to wtedy negujesz te F penaltie, ktore byly wczesniej2. Nie ma znaczenia czy dasz - do F postaci czy tetsubo bo tetsubo i tak tego juz NIE zaneguje.CytujComprehensive Rules, Effect, Negating Effects: "...a Battle action just saying “Negate all Force penalties on your Samurai”... should be interpreted as an instantaneous negation that only ends existing ongoing effects, with no effect on continuous effects or new ongoing effects."
Zen jest leniwy więc przypomniał analogiczny ruling dotyczący akcji. Tutaj jest trait,
Zen jest leniwy więc przypomniał analogiczny ruling dotyczący akcji. Tutaj jest trait, więc w momencie jak wchodzi zadziała jak ta akcja i wyczyści istniejące penalties. A potem będzie tak działać na stałe - tzn usunie każde penalty które się pojawi.
No to czekamy: http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?t=58936&highlight=iron+tetsubo