Autor Wątek: KO...tei?  (Przeczytany 5258 razy)

Kicek

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Swarmastycznie! :)
    • Logopeda Wrocław, Gabinet logopedyczny Wrocław
KO...tei?
« dnia: 2007-07-31, 11:16 »
Zaraz po GenConie ma pojawić się dokładne info (wraz z formularzami itp.) odnośnie nowego sezonu.

To co, gdzie w tym roku? :)
Pozdrawiam,
Kicek
Lion Clan Swarmmaster - Chepper's Left Hand - ex Vice Leszcz:) - inexp - unique
www.l5rNews.dvd.pl

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
KO...tei?
« Odpowiedź #1 dnia: 2007-07-31, 11:42 »
Proponuję Wrocław, jak będzie ktoś chętny do zorganizowania :P
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #2 dnia: 2007-07-31, 14:23 »
A JA BYM PROPONOWAL DWA W POLSCE:)
 jesli nam AEG oczyiwscie pozwoli, ale fajnie byloby miec jeden we Wrocławiu a drugi na północy [Gdynia/Bydgoszcz], osobiscie wolalbym zrobic to 2-3 dniowe przy okazji jakiejs wiekszej imprezy [np konwnetu],  nam morzem z darmowymi miejscami do spania oraz dniem wolnym na plazowanie i kapiele oraz rekreacje :) [lub polowa dnia], dobrze by bylo jednak wiedziec ile osob z poludnia przyjechaloby :)
zakladam oczyiwscie ze do 2008 Polskie Koteie mialyby odpowiednio zrobioną reklame w postaci strony internetowej 8)

i inne pytanie czy aby zachecic gosci z zagranicy na wakacje nad morzem zrobi takie imprezy tydzien po sobie [np wpierw Wroclaw potem organizowane przez nas 5 dni wypoczynku nad morzem , nastepnie Kotei na pólnocy, czy moze w odstepie 1-2 mcy?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #3 dnia: 2007-07-31, 14:55 »
MiRage, ludzie pracuja, ucza sie etc... ciezko jest komus wyrwac sie na 5 dni nad morze, olac rodzine, prace, znajomych, zobowiazania i grac w karty lub byczyc sie na plazy, sadze ze dwa koteie w Polsce podziela tylko graczy na pol... ci co maja blizej do X i ci co maja blizej do Y bo nie wiele osob ma czas jechac na dwa, a jeszcze mnie pieniadze :)

Ja bym byl za koteiem w Krakowie :) moze niech teraz ekipa bardowska zorganizuje impreze:)
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #4 dnia: 2007-07-31, 15:03 »
o-o! Kraków to wyśmienity pomysł! >P

Kicek

• Lion Clan
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #5 dnia: 2007-07-31, 15:25 »
Ja tez jestem za jednym koteiem.

Chetni na wiecej zawsze moga podjechac na Wegry lub do Niemiec.

Odnosnie lokalizacji - mysle, ze najpierw moglyby odezwac sie osoby zainteresowane organizacja, potem dopiero wyslemy lisye zyczen i bedziemy wybierac :P
Pozdrawiam,
Kicek
www.l5rNews.dvd.pl

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #6 dnia: 2007-07-31, 15:38 »
Cytat: Ertai
MiRage, ludzie pracuja, ucza sie etc... ciezko jest komus wyrwac sie na 5 dni nad morze, olac rodzine, prace, znajomych, zobowiazania i grac w karty lub byczyc sie na plazy, sadze ze dwa koteie w Polsce podziela tylko graczy na pol... ci co maja blizej do X i ci co maja blizej do Y bo nie wiele osob ma czas jechac na dwa, a jeszcze mnie pieniadze :)

te 5 dni potraktuj bardziej jako urlop:> rodzina moze siedziec 7 dni w kurorcie a Ty opuscisz ich jedynie na dwa  8)

dlatego albo mzoemy zrobic jakis wielki event [pewnie nie wypali]

allbo dwa w odstepnie 2+ miesiecznym zeby ludzie nie musieli wybierac miedzy , i bedzie czas na uzbieranie pieniedzy na wyjazdy....

Kraków - dalej juz sie nie da  :lol: ?

Edit : Tu nad morzem mamy osoby chetne by Kotei organizowac :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #7 dnia: 2007-07-31, 15:54 »
te 5 dni potraktuj bardziej jako urlop:> rodzina moze siedziec 7 dni w kurorcie a Ty opuscisz ich jedynie na dwa

Ale nie bardzo rozumiesz... jeszcze ja to spoko, powiem dziewczynie kiedy jedziemy etc zalatwi sobie urlop w pracy i luz... ale ci co maja zone, dzieci etc to co z nimi? Myslisz ze ktos nie ma planow na urlop, czy cos? Nie bierzesz chyba pod uwage tego, ze srednia wieku na koteiu jest raczej wysoka... jezeli zorganizujecie 5 dniowa impreze to uwazam, ze mocno sie rozczarujecie zarowno frekwencja jak i kosztami takiego przedsiewziecia.

allbo dwa w odstepnie 2+ miesiecznym zeby ludzie nie musieli wybierac miedzy , i bedzie czas na uzbieranie pieniedzy na wyjazdy....

I czym beda roznily sie te dwa eventy? MIejscem? I tym, ze na jednym i drugim bedzie malo graczy?

Duzo bardziej wole kotei+storyline bo to jest jakas roznica... a i tak jak ktos ma zamiar jechac na dwa lub wiecej kotei to smignie za granice a nie do nas bo tam: wiekszy support, inni ludzie, mozliwosc pokazania sie na swiecie a nie tylko na wlasnym podworku.

Kraków - dalej juz sie nie da Laughing ?

W Krakowie masz najwieksza ilosc graczy bodajrze i popatrz na mape Polski i sprawdz gdzie wiekszosc graczy ma blizej, do was czy do Kraka?

Sry ale demokracja na tym polega ze to wiekszosci ma byc lepiej :)

Edit : Tu nad morzem mamy osoby chetne by Kotei organizowac

No to super :) jak macie juz wsyzstko zaplanowane tak z grubsza co gdzie i jak to pewnie wy bedziecie robili za koteiowych gospodarzy w tym roku.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
KO...tei?
« Odpowiedź #8 dnia: 2007-07-31, 16:03 »
Dyskusja a propos '2 koteje' była prowadzona w tamtym roku... najlepszym wnioskiem było to, że jeżeli już, to oddalnoe w czasie od siebie, tak żeby chętni byli w stanie trafić na oba, i z założeniem że jeden jest 'main' a drugi przy okazji.

Co do lokalizacji ... po sprawiedliwości dobrze byłoby żeby Północ coś zrobiła :P , ale sporo osób chyba się już porzyzwyczaiło do połudnoiwych Kotejów. No i wyobraźcie sobei ten choralny wybuch marudznia, kiedy okaze się, że K. jest ponad 1km od miasta X :)
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Kicek

• Lion Clan
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #9 dnia: 2007-07-31, 16:09 »
Cytat: "Ertai"

W Krakowie masz najwieksza ilosc graczy bodajrze i popatrz na mape Polski i sprawdz gdzie wiekszosc graczy ma blizej, do was czy do Kraka?

Nie przesadzaj, Wawa ma blisko nad morze, Bydgoszcz ma blisko nad morze, i caaale pomorze ma blisko nad morze :)

Dół polski juz byl, dajmy szanse Górze /jeżeli dadza radę zorganizować ofkoz/ :P

Kotei Baltica 2008 :P
Pozdrawiam,
Kicek
www.l5rNews.dvd.pl

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #10 dnia: 2007-07-31, 16:12 »
No pomyslmy... skoro Wawa jest w centrum to chyba blisko do Kraka tez ma nie?

Krakow ma blisko do Krakowa :) Wroclaw ma blisko, Gliwice maja blisko, Wadowice maja blisko...

Ponadto ja pisze wszystko z logistycznego punktu widzenia a nie z tego jak by bylo sprawiedliwiej, mniej sprawiedliwiej czy wogole nie sprawiedliwie.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #11 dnia: 2007-07-31, 16:12 »
Ja osobiscie pojade na 2 kotei jesli beda i dla mnie nie ma problemu.

Jesli chodzi o Wroclaw w tym roku to miejscowa byla ok i organizacja tez bez zarzutu.

Jesli dwa kotei(odstep czasowy) to:

pierwszy kotei musialby sie odbywac zima wiec dla mnie zrozumiale jest ze hotel jest najlepszym wyjsciem.

drugi kotei moglby byc zorganizowany pozna wiosna w zwiazku z czym warunki pogodowe moglyby sklanaiac do bardziej otwartej formuly wlacznie z jakims ognichem i spiewami.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #12 dnia: 2007-07-31, 16:56 »
na szczescie mamy abrdzo bardoz duzo czasu by o tym podyskutowac , ale Ertai, z góry zakładasz ze ludzi bedzie mało, ze nie przyjada... dlaczego? w 2007 graczy bylo okolo 40 i to niby duzo? my w tej chwili lokalnie mamy 16 osob deckami i stale rosnie, pluk ok 10 z Bydgoszczy, plus 20-25 z poludnia sie zbierze na pewno, pozatym czasu naprawde ejst bardzo duzo by rozplanowac to wszytsko. Dlaczego ma nie przyjechac do nas nikt z zagranicy? Niemcy, Szewcja, Norwegia, oni nie maja daleko...
a ze nie bylo ich w tym roku to juz nasza tylko wina ;)

Horror dobry pomysl, ognisko kiełbaski itd.

a w Swiecie L5R bedzie sie dzialo dokladnie tyle ile sami sobie wypracujemy, i jak kazdy bedzie marudzil ze mu za daleko to nigdy ta gra nie bedzie popularna wsród ludzi. Ja chetnie pojade do Krakowa, sadze ze zabierze sie tez ze mna z 6-7 osob, tylko czy tam jest ktokolwiek chetny na organizacje?

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
XXX
« Odpowiedź #13 dnia: 2007-07-31, 18:54 »
w Sumie Bydgoszcz jest zajebistym miejscem, jeśli tylko nie dacie alkoholu Kitsune..:D
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Kitsune

• Mantis Clan
  • blank Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #14 dnia: 2007-07-31, 20:36 »
No przecież MP były imprezą abstynencką :P

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
xxx
« Odpowiedź #15 dnia: 2007-07-31, 21:11 »
a no tak, jak mogło być na imprezie na uczelni, na której był zakaz spożywania alkoholu, i 200 kamer i ochrona...
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #16 dnia: 2007-07-31, 22:19 »
Żeby troche uspokoić atmosfere podam do wiadomości jak się cała sprawa odbyła w zeszłym roku przy próbie zorganizowania dwóch kotei w Polsce.

Jak wszyscy mogli zauważyć kotei odbył się we Wrocku, a alternatywnej imprezie podziękowano żeby zbytnio się nie rozwodzić w słowach za małe zadupie jesteście żebyście mieli dwa koteie jak na jeden przyjeżdża ponizej 100 osób.

Więc raczje AEG nie wyrazi zgody i w tym roku więc radze myśleć gdzie zorganizować ten jeden. Oczywiście zawsze można złożyć dwa propsale.
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #17 dnia: 2007-07-31, 23:16 »
ale Ertai, z góry zakładasz ze ludzi bedzie mało, ze nie przyjada...

Jezeli beda dwa koteie to zapewniam cie, ze niemozliwoscia bedzie zrobienie tego tak aby na obydwu przyjechala ta sama lub podobna ilosc graczy.
Tak czy siak pewnie nam dwoch nie dadza wiec trzeba zrobic jeden a porzadny... po prostu wiem jak wyglada organizacja tego i zrobienie dwu dniowej imprezy jest dosc ciezkie pod wzgledem finansowym (glownie) a jezeli wy chcecie 5 dniowy spend zrobic to po prostu ja tego nie widze :). Tak czy inaczej pomoca sluze (w miare skromnych mozliwosci swoich, jakas stronka, pomoc z nagrodami etc).

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #18 dnia: 2007-07-31, 23:19 »
Cytat: "MiRage"
na szczescie mamy abrdzo bardoz duzo czasu by o tym podyskutowac , ale Ertai, z góry zakładasz ze ludzi bedzie mało, ze nie przyjada... dlaczego? w 2007 graczy bylo okolo 40

40 ? kurde, ale udało mi się zachachmęcić, u mnie jest ponad pól setki w papierach :P

i to niby duzo? my w tej chwili lokalnie mamy 16 osob deckami i stale rosnie, pluk ok 10 z Bydgoszczy, plus 20-25 z poludnia sie zbierze na pewno, pozatym czasu naprawde ejst bardzo duzo by rozplanowac to wszytsko.

Tak, to było dużo. Biorąc pod uwagę końcówkę Lotusa, na którą przypadał Kotej, i ilość graczy która stwierdziła że w LE już nie gra (  od nas pojawiło się 4 czy 5 osób, na 35 zaczynających w Lotusie i pojawiających się przez większość edycji ). Wrocek w szczycie popularności miał tyle samo regularnie grających graczy co Warszawa a więcej niż Kraków czy Gliwice (na podstawie info od Tary, przez którego szły zamówienia).

Dlaczego ma nie przyjechac do nas nikt z zagranicy? Niemcy, Szewcja, Norwegia, oni nie maja daleko... a ze nie bylo ich w tym roku to juz nasza tylko wina ;)

Bo oni do nas nie przyjeżdżają. Na 4 Koteje o których wiem z pierwszej ręki kto był (nie znam danych z pierwszego), w sumei pojawiło się kilku Węgrów (2 razy), 2 Niemców i 1 Szkot. Sorry, ale nasze dotychczasowe Koteje dla nich są trudne do przegryzienia (2 doby, weekend albo _polskie_ święto narodowe - a potem do pracy) i  nieatrakcyjne - lepiej pojechac do Norymbergi i bić się z Faberem niż spotkać w Polsce - kogo ? (bez urazy dla naszych championów).

a w Swiecie L5R bedzie sie dzialo dokladnie tyle ile sami sobie wypracujemy, i jak kazdy bedzie marudzil ze mu za daleko to nigdy ta gra nie bedzie popularna wsród ludzi. Ja chetnie pojade do Krakowa, sadze ze zabierze sie tez ze mna z 6-7 osob, tylko czy tam jest ktokolwiek chetny na organizacje?

O, właśnie, i tu jest największy problem. Wszyscy chcą (najlepiej blisko!),  ale jakoś nie przypominam sobie, żeby w ciągu ostatnich CZTERECH LAT ktoś wykonywał poważniejsze przymiarki do tematu... Pierwszy kotej zrobili entuzjaści, potem ACh bo mu sie to opłacało, potem Czewa  poczucia obowiązku wobec środowiska... A w tym samym czasie inni mówili 'zróbmy u nas', tylko jakoś bez efektów. Rekordzistą jest osoba, która (przed K2007) powiedziała na forum 'a ja wiem gdzie jest fajny ośrodek niedaleko mnie' - i uznała, że to wystarczy...

Chłopaki, to nie jest kwestia tego 'jak ktoś ma lepszą lokalizację/pomysł, to my się wycofamy',tylko już się wszyscy zabieramy i oddolnie szukamy miejsca, dodatkowych atrakcji etc - a potem możemy sobie na forum policytować, gdzie jest nam najlepiej. Dla mnie najlepszy jest Kotej.Wro, dla was - Kotei.Baltica, Krakusy i Ślązoki preferują Kotei.Holy ... Do roboty, zobaczymy czyja oferta spodoba się pozostałym, bo czynnika Lokalizacj (daleko/blisko) zmienić się nie da ;]

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #19 dnia: 2007-07-31, 23:22 »
Dwa Koteje 2007, comment do Drożdża :
A konkretniej poszły dwie oferty, z których każda wiedziała o drugiej, i Kiebduj (AFAIK składający czewową propozycję) starannie i wyrachowanie był mało entuzjastyczny w przygotowaniu proposala, w przeciwieństwie do mnie :)