Autor Wątek: KO...tei?  (Przeczytany 5301 razy)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #20 dnia: 2007-07-31, 23:45 »
Zgadzam się z przedmówcą, komuś zawsze będzie daleko i nikt na to nic nie poradzi.

Ale nikt nikomu nie zabroni chyba żeby podniósł rękawicę i organizacji kotei się podjął.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
KO...tei?
« Odpowiedź #21 dnia: 2007-08-01, 00:48 »
Co ja mogę dodać - u nas w Wadowicach jest 9-ciu zapalonych graczy, z czego trójka będzie studiować lub już studiuje dziennie w Krakowie. Jestem pewien, że jeśli Kotei odbędzie się gdzieś dalej niż gród Kraka to nie pojawi się na nim nikt z naszej grupy. Jeśli jednak znajdą się organizatorzy w Krakowie właśnie, to conajmniej 6-tka chętnych się zrekrutuje (tak jak na tym SE releasie w Bardzie, gdzie już jest zarejestrowana szóstka naszych, a dwóch innych na pewno by się pojawiło gdyby tylko byli wtedy w Polsce).

Innymi słowy - z Wadowic płynie gromkie "Go Kraków!".
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kicek

• Lion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Swarmastycznie! :)
    • Logopeda Wrocław, Gabinet logopedyczny Wrocław
KO...tei?
« Odpowiedź #22 dnia: 2007-08-01, 01:32 »
Kempy, bez obrazy, ale Twoja wypowiedz jest bardzo nie-fajna..

Z takim podejsciem Wrocek moze powiedziec, ze chce Koteia u siebie i nigdzie indziej nie jedzie. Nadmorzanie tak samo, nie mowiac juz o Wawie, czy innych miejscach, gdzie sie gra..

Uwierz mi, ze uczestnictwo w Koteiu jest takim mega-przezyciem, ze warto przejechac nawet pol (3/4) polski, zeby pograc...

I nie powiesz mi, ze chodzi tu o wzgledy finansowe, prawda? Odkladajac od dzis po 15PLN miesiecznie, zaoszczedzisz spokojnie na przejazd i jeden nocleg w dowolnym miescie w kraju. A zostanie Ci jeszcze na browara do pociagu..
Pozdrawiam,
Kicek
Lion Clan Swarmmaster - Chepper's Left Hand - ex Vice Leszcz:) - inexp - unique
www.l5rNews.dvd.pl

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #23 dnia: 2007-08-01, 01:34 »
No chodzi tez o podejscie... tak jak kompleks nowego gracza.... nikt nie chce przyjechac i byc miesem armatnim i lapac osatnie miejsca w tabeli... wiem, bo nie udalo mi sie namowic ludzi z Wrocka ktorzy graja na koteia ktory byl we Wrocku...
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Kicek

• Lion Clan
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #24 dnia: 2007-08-01, 01:38 »
A niektorzy z nich pluja sobie do dzis w brode.. :/
Pozdrawiam,
Kicek
www.l5rNews.dvd.pl

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #25 dnia: 2007-08-01, 01:44 »
Nie no to fakt, ze kotei to naprawde swietna impreza i tak naprawde dopiero na nim uczysz sie prawdziwie grac w legende, zawierasz znajomosci, dostajesz trudne do zdobycia karty etc... naprawde warto... tylko trzeba sie o tym raz w zyciu przekonac ;)
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #26 dnia: 2007-08-01, 03:00 »
Ja chętnie bym pojechał, nawet będąc świadomym, że będę zbierał baty. Ale dalej niż Wrocław (300km dla nas-wadowic) pewnie nie dałbym rady pojechać. Ze względu na koszty i na czas.

Kempy pewnie miał to samo na myśli - nie chodzi o to, że nam się nie chce jechać dalej. Chodzi o to, że sporo osób nie jest w stanie i ich chęci nie mają tu większego znaczenia.

Z drugiej strony, nie chcę, żeby mój post został odczytany, jako wypowiedź kogoś, kto jęczy, że mu źle i że chce bliżej. Mam tylko nadzieję na dobrego koteja. Może nie przekrzykujmy się co do tego, kogo jest więcej, tylko zastanówmy się, gdzie polscy gracze są w stanie zrobić DOBRY turniej.

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #27 dnia: 2007-08-01, 04:14 »
Ponoc jest jakis magiczny bilet weekendowy ktory za 60zl dowiezie cie gdzie chcesz :)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #28 dnia: 2007-08-01, 08:54 »
Cytat: "Ertai"
Ponoc jest jakis magiczny bilet weekendowy ktory za 60zl dowiezie cie gdzie chcesz :)

Pierwsza klasa tylko 80 zł.

A jeździsz po kraju od pt 18 do niedzieli 24.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
KO...tei?
« Odpowiedź #29 dnia: 2007-08-01, 08:55 »
ano jest kupujesz taki w piątek i bodajrze do 12 w poniedziałek możesz kontemplować uroki tanich podróży pkp  :D
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #30 dnia: 2007-08-01, 10:20 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Ja chętnie bym pojechał, nawet będąc świadomym, że będę zbierał baty. Ale dalej niż Wrocław (300km dla nas-wadowic) pewnie nie dałbym rady pojechać. Ze względu na koszty i na czas.

Człowieku o czym Ty mowisz jakie koszty? do krakowa z gdyni bilety studeckie kosztuja [uwaga 60 zl za Expres , 50 zl IC (obecnie jest promocja) i pospieszny 40  :roll: ]
[sam do wrocka placilem na Kotei po 32 zl w jedna strone]

Jaki czas? jadac 300 km jedziesz te 3-5 godzin a 600km 6-10 wiec w najgorszym wypadku to 10 godzin dluzej , jedziesz wieczorem rano jestes wiec...?
"we hope to errata no more cards in Celestial Edition. "

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #31 dnia: 2007-08-01, 11:12 »
Człowieku o czym Ty mowisz jakie koszty? do krakowa z gdyni bilety studeckie kosztuja

Nie każdy jest studentem. Później przemnóż koszt przez 2. Chyba, że sugerujesz, że wrócić powinien na piechotę. :roll:

50 zl IC (obecnie jest promocja)

A kotei jest teraz? Ciekawe. :P

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #32 dnia: 2007-08-01, 12:30 »
Cytat: "Ratman"
Nie każdy jest studentem. Później przemnóż koszt przez 2. Chyba, że sugerujesz, że wrócić powinien na piechotę. :roll:

A kotei jest teraz? Ciekawe. :P

na sile szukasz usprawiedliwien dla ludzi ktorzy w niecaly rok nie potrafia odlozyc troche pieniedzy na wyjazd (ktory przyczynia sie do rozwoju L5R) , a dokladniej za ich lenistwo bo glownie o to chodzi...
hmm nie razy dwa:] a razy 1,58
jak ktos nie jest juz studentem to : grupa 4-5 osob w samochodze dojdzie spokojnie za 100 zl na glowe...

powiesz mi ze kogos nie stac na wyjazdy .. no ok a stac go na granie?

Kicek

• Lion Clan
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #33 dnia: 2007-08-01, 12:51 »
Ok, wyluzujmy moze troche, he?

Najpierw wybierzmy gdzie bedziemy sie koteiować, potem krzyczmy na tych, ktorzy nie beda chcieli jechac :))

Jak rozumiem, poki co sa dwie propozycje osob chetnych do organizacji - Gdynia + Wroclaw, tak?

Anybody else? :)
Pozdrawiam,
Kicek
www.l5rNews.dvd.pl

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #34 dnia: 2007-08-01, 12:59 »
Jestem licealistą. Oszczędności odkładam na nowe sety, bo między kwietniem a wrześniem będzie ich 4 - co jest liczbą dość sporą, biorąc pod uwagę, że są wakacje i człowiek chciałby też rozwalać mamonę na coś innego.

Co do kosztów - dojechać nie wystarczy; trzeba coś jeść, gdzieś spać i inne takie. Mówienie, że całość będzie kosztować 100zł to jak reklama biletu tanich linii lotniczych za 1zł.

Bilet może i jest za 1zł, ale opłaty lotniskowe to jakieś 400...

EDIT: początkowo nie chciałem mówić o tym, ale co tam... Mój miesięczny "przychód" to 60zł. Czyli biorąc pod uwagę wszystkie wydatki, musiałbym odkładać pieniądze przez 2 miesiące nie wydając ani złotówki.

Powiecie - odkładaj co miesiąc po piętnaście, to się szybko uzbiera. I taki mam zamiar - byleby informacja o koteju nie pojawiła się dwa tygodnie przed nim -_-'

Nie chcę tutaj pisać, że ja nie pojadę bo jestem bidok i jak to mi strasznie i źle, a innym jeszcze gorzej. Po prostu chciałem zwrócić uwagę na to co kempy powiedział, ale innymi słowami. Ja mam te 60zł miesięcznie, ale są tacy co ich nie mają, prawda? Każdy booster to dla nich wielka radocha, a większość kart wyciągnęli za darmo od starszych graczy bo ich najzwyczajniej nie stać. Są tacy, prawda? I taki nie pojedzie. A my na to niewiele poradzimy. I koniec tego tematu. Niepotrzebnie to zacząłem, bo to temat w stylu "a zupa była za słona". ;-)

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #35 dnia: 2007-08-01, 13:36 »
Cytat: "Geralt_Bialy_Wilk"
Mówienie, że całość będzie kosztować 100zł to jak reklama biletu tanich linii lotniczych za 1zł.

EDIT: początkowo nie chciałem mówić o tym, ale co tam... Mój miesięczny "przychód" to 60zł. Czyli biorąc pod uwagę wszystkie wydatki, musiałbym odkładać pieniądze przez 2 miesiące nie wydając ani złotówki.

1. napisalem ze calosc czy ze podróż ^^?
2. a wiesz ze jest cos takiego jak praca i nawet za glupie rozdawanie ulotek masz 5 zl / h i pracujac jedynie w soboty po 8 godzin daje CI  120 zl czyli dwa razy tyle ile dostajesz bez wysilku :)

:arrow:  ok, a teraz do rzeczy: moze ktos [np Sejmitar :wink: ] wyslac mail z zapytaniem do AEG czy wogule pozwola nam zrobic 2 Koteie?
bo jak narazie nie ma co planowac dopuki nie dowiemy sie czy...
jesli odpowiedza ze nie to mozemy zaczac debate gdzie lepiej i dlaczego  :D

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
    • SpeedSoft
KO...tei?
« Odpowiedź #36 dnia: 2007-08-01, 13:37 »
Stary.... ale nie potrafisz tez pojac tego, ze ktos ma inne zycie niz karty? Moze np dziewczyne, z ktora chce spedzic czas i wydac pieniadze na wspolne przyjemnosci?

Kurde czlowieku wez sie troche opamietaj bo zaraz na stosie zaczniesz palic ludzi, ktorzy kasy na kotei nie odloza...

MiRage

• Scorpion Clan
  • Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #37 dnia: 2007-08-01, 13:50 »
Cytat: "Ertai"
Stary.... ale nie potrafisz tez pojac tego, ze ktos ma inne zycie niz karty? Moze np dziewczyne, z ktora chce spedzic czas i wydac pieniadze na wspolne przyjemnosci?

PIEPRZENIE KOTKA ZA POMOCĄ MŁOTKA 8)
jak ma dziewczyen super:) niech cieszy sie nia 364 dni w roku a 2 z nich poswieci na Kotei:), jesli chce grac na powznie , jelsi nie to przeciez nikt nikogo nie zmusza ani do przyjechania ani do grania, tylko irytuje mnie zaslananie sie w sierpniu brakiem czasu czy pieniedzy na maj  :roll: [na przyklad]

o paleniu na stosie juz myslalem... ale obecnie prawo polskie jeszcze tego nie przewiduje, musimy poczekac moze pod koniec kadecji prezydent zmieni to^^

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #38 dnia: 2007-08-01, 14:00 »
Mieszkam na zadupiu. Tu nie ma pracy. Nawet o roznoszenie ulotek bywa ciężko. Ale nie o tym jest ten temat.

Więc co z Krakowem? Może Kraków wysunie jakąś propozycję, bo my nie tylko przyjedziemy, ale możemy spróbować pomóc z organizacją jak tylko się da. Czy w ogóle w Kraku jest jakieś miejsce, które łatwo możnaby dostać pod taką imprezę? ;p

Togashi Koruneru

• Dragon Clan
  • blank Personality
  • *
KO...tei?
« Odpowiedź #39 dnia: 2007-08-01, 14:04 »
Co do Krakowa popytam !
Z jednej strony Jest Bard ( ale nie znam stanowiska tej firmy)
Z drugiej strony Jest tez osoba ktora cyklicznie organizuje mistrzostwa polski i inne wieksze eventy w Call of Cthulu moze cos wiecej jescze, a wstepnie deklarowala chec organizacji koteia w pzryszlym roku.( sama od samuraia zaczela ponownie grac w pierscionki:) Tak czy siak czas zrobc rekonesans........