Autor Wątek: Heaven's Net  (Przeczytany 7178 razy)

kunoichi

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
Odp: Heaven's Net
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-08-21, 11:58 »
Jeżeli tak to będzie wyglądać to niezła fracha nas czeka. Najbieglejsi w piorze bajkopisarze nie dadza rady przescignac tego chlamu. Chyba ze te wszystkie info to jakas sciema. Wogole to jakies bzdurne aby wszyscy wiedzieli co sie wydarzy, jak niby jest to takie tajne.

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-08-21, 16:56 »
Jednym słowem: masakra. Oby to się nie spełniło bo kopanie w dne to to czego L5R nie życzę.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-08-21, 18:10 »
...albo storyline faktycznie osiąga dno dna....

A to jest już sukces. Tak jak osiągnąć szczyt szczytów
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-08-21, 18:36 »
A nastepne numery w totolotku, jakie beda?
Takie rzeczy Self-Appointed Prophet of Doom podaje tylko na priva.

I tak to nic w porównaniu z tym, że Domotai ma zamordować Shigetoshiego w pojedynku ustawionym przez Fumisato, po czym armia Lwów pomaszeruje na krejnolskie ziemie (alliance nie mógł trwać wiecznie), ale zostaną powstrzymani przez duchy (znowu te duchy, następna edycja powinna się nazywać nie Celestial tylko Spiryt raczej), które zgromadzą się w Shinden Asahina z powodu Anvila. W ogóle to się kosmos szykuje.

Gajin/Self-Appointed Prophet of Doom - powiedzcie mi, jaki jest sens dzielenia się taką wiedzą z wszystkimi? Co Wam to daje? +5 do lansu? Gdyby mnie interesowała przyszłość to bym poszedł na kurs wróżenia z fusów.

Prosiłbym moderatora o zmianę w regulaminie dotyczacą spoilowania - żeby takie posty miały wymóg albo specjalnego oznaczenia albo używania "druku sympatycznego" (czcionki w kolorze tła).
« Ostatnia zmiana: 2008-08-21, 18:50 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-08-21, 20:15 »
A nastepne numery w totolotku, jakie beda?
Takie rzeczy Self-Appointed Prophet of Doom podaje tylko na priva.

I tak to nic w porównaniu z tym, że Domotai ma zamordować Shigetoshiego w pojedynku ustawionym przez Fumisato, po czym armia Lwów pomaszeruje na krejnolskie ziemie (alliance nie mógł trwać wiecznie), ale zostaną powstrzymani przez duchy (znowu te duchy, następna edycja powinna się nazywać nie Celestial tylko Spiryt raczej), które zgromadzą się w Shinden Asahina z powodu Anvila. W ogóle to się kosmos szykuje.

Gajin/Self-Appointed Prophet of Doom - powiedzcie mi, jaki jest sens dzielenia się taką wiedzą z wszystkimi? Co Wam to daje? +5 do lansu? Gdyby mnie interesowała przyszłość to bym poszedł na kurs wróżenia z fusów.

Prosiłbym moderatora o zmianę w regulaminie dotyczacą spoilowania - żeby takie posty miały wymóg albo specjalnego oznaczenia albo używania "druku sympatycznego" (czcionki w kolorze tła).
Nie no, z tego robi się już mrok totalny więc 2 słowa wyjaśnienia/komentarza: myślałem, że po poście Self-Appointed Prophet of Doom i chyba 2 czy 3 szyderczych postach Kluska będzie jasne jak słońce, że mój post jest również szyderczy. To, że wszyscy wzięli go na poważnie znaczy tylko tyle, że faktycznie już kompletnie NIC nie byłoby zbyt pojebane, żeby ludzie w Polsce pomyśleli, że niemożliwością jest żeby było prawdą. Co jest smutne i znaczy tyle, że Story Team ma dość niską (understatement, nie chcę używać słów ogólnie przyjętych za obraźliwe) opinię wśród graczy.

I od razu manewr wyprzedzający: nie zmienia to faktu, że nie snułem wcześniej opowieści, które nie miałyby często pokrycia w rzeczywistości. Dlatego w poprzednim poście zcapsowałem słowo "wcześniej"  ;D

Poza tym Self-Appointed Prophet of Doom i ja nie musimy się lansować, bo i bez tego wiadomo, że wymiatamy jak ch...FFG... (szczególnie on :D)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-08-21, 20:21 »
Rozcieńczyliście (szczególnie Self-Appointed Prophet of Doom) bardzo granicę pomiędzy fikcją a rzeczywistością. Sorry, ale już wam nie ufam. :) Idę pić.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-08-21, 22:20 »
Bez sarkazmu biję się w pierś, że faktycznie może zbyt głupi jestem, żeby wyczuć te żarciki warszawskie. Tak jak jednak kempy zauważył, zwłaszcza Self-Appointed Prophet of Doom łatwo potrafi zmylić, bo przecież ma przecieki o niektórych kartach, więc nie wiadomo, czy to kolejny przeciek, czy wygłup. Moja nieumiejętność w logicznej konstrukcji zdań (po raz kolejny piszę to bez sarkazmu- niektórzy forumowicze są na tym punkcie przeczuleni), mogła faktycznie sprawić wrażenie, że mogłeś się gaijin poczuć urażony. Przepraszam. Postaram się poprawić  ;)

miyato,

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-08-21, 22:22 »
Bez sarkazmu biję się w pierś, że faktycznie może zbyt głupi jestem, żeby wyczuć te żarciki warszawskie

nie używam tak niskich form wypowiedzi

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-08-21, 22:26 »
Bez sarkazmu biję się w pierś, że faktycznie może zbyt głupi jestem, żeby wyczuć te żarciki warszawskie

Co znowu nie tak?  ???

miyato,

Raven

• Scorpion Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-08-21, 22:55 »

Co znowu nie tak?  ???

miyato,

"chodzi o to żeby nie wdepnąć w błoto " ;)

a tak poważnie faktycznie fikcyjne fikcje Jeskego robia sie troche meczące

PS [sakrazm off]: chwała weteranów forum którzy go czytaja o wiele dłuzej niż ja :)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-08-21, 23:19 »
Self-Appointed Prophet of Doom nigdy nie żartuje, zawsze mówi serio. Ale on ma gamma correction ustawione na -999 plus auto-unzooma, więc nawet nawet wybuch nowej uznałby za nikłą iskierkę ...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-08-21, 23:47 »

Chyba powinienem się obrazić. Ale obrażać się na skorpa z powodu jego wypowiedzi to tak jakby .... albo nie, nie chce mi się flamować ;) A tak na marginesie to: 1) ja w Warszawie mieszkam, ale warszawiakiem nie jestem (chwała Bogu) 2) nie był "żarcik", bo wcale nie miał być zabawny 3) jak powiedział Sejmitar, Self-Appointed Prophet of Doom nigdy nie żartuje - po prostu czasem PDT, ST czy inne powers that be dochodzą do wniosku, że ich pomysły są zbyt pojebane (to dotyczy tesktów Self-Appointed Prophet of Doom o storyline) albo zmieniają wersje kart, a nie zawsze chce się wyciągać o ziomków 2 czy 3 wersję pdfu bo po co?szczególnie w przypadku zielonych (to dotyczy jego tekstów o kartach)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-08-22, 09:28 »
Ja tam popieram Kempego. Jak chcecie spoilowac to jakos z pomyslunkiem.

Psujecie innym zabawe z poznawania tego co bedzie potem (ja osobiscie mam to w dupie, bo mnie storyline wali, ale ani ja ani wy sami nie jestescie na forum). Albo zalocie sobie temat do spoilowania i tam to robcie.

Teraz co mamy?
1. Temat o Mantisach -> Self-Appointed Prophet of Doom spam
2. Temat o Storyline -> Prophet Self-Appointed Prophet of Doom spam

Jezeli sa to zas przemyslenia Self-Appointed Prophet of Doom to niech on nie miesza faktow z fikcja. Bo pisze obie wypowiedzi (czy to fakt czy jego domysl) w taki sam sposob i ja sie nie dziwie ludzia, ktorzy na widok nicku Self-Appointed Prophet of Doom przy poscie po prostu omijaja i czytaja dalej.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-08-22, 10:30 »
Ja tam popieram Kempego. Jak chcecie spoilowac to jakos z pomyslunkiem.

Psujecie innym zabawe z poznawania tego co bedzie potem (ja osobiscie mam to w dupie, bo mnie storyline wali, ale ani ja ani wy sami nie jestescie na forum). Albo zalocie sobie temat do spoilowania i tam to robcie.
Przestan, do cholery,  pisac w liczbie mnogiej, bo ja storyline'owych spoilerow nigdy nie zamieszczalem, bo mnie, tak jak Ciebie, storyline wali.

Siedenote: mnie tam bajania Self-Appointed Prophet of Doom nie przeszkadzaja, bo on juz kiedys za spoilowanie na forum AEG dostal bana i potem po odbanowaniu do kazdego posta dolaczal disclaimer ze to tylko jego domysly. wiec traktuj jego wypowiedzi w ten sposob - jako domysly. A ze w nich czesto ziarnko prawdy jest..

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-08-22, 15:28 »
Rozcieńczyliście (szczególnie Self-Appointed Prophet of Doom) bardzo granicę pomiędzy fikcją a rzeczywistością.
to dlatego żę ja mam tak duże przyciąganie związane z masą ,że zakrzywiam czasoprzesterzeń . orowiecki do dziś dziwi się jak ja mogłem znać niszowe komiksy serbskie z czasów wojny , a ja do dziś utrzymuje ,że widziałem je w empiku .

Self-Appointed Prophet of Doom nigdy nie żartuje, zawsze mówi serio. Ale on ma gamma correction ustawione na -999 plus auto-unzooma, więc nawet nawet wybuch nowej uznałby za nikłą iskierkę ...
I love you sejmitar .well i love you how a non drunk half german can love another man while still staying heterosexual .

Jezeli sa to zas przemyslenia Self-Appointed Prophet of Doom to niech on nie miesza faktow z fikcja. Bo pisze obie wypowiedzi (czy to fakt czy jego domysl) w taki sam sposob i ja sie nie dziwie ludzia, ktorzy na widok nicku Self-Appointed Prophet of Doom przy poscie po prostu omijaja i czytaja dalej.
no to na poważnie . jak ja nie będe miszał odrobinki fikcji z tym co czyta się na {wciąga powietrze} flavorach , story boardach dla DT , pmkach od gości pijących z rustym i toddem oraz pracownikąw AEG to prędzej , czy później AEG zrezygnuje ze swojego ignorowania mnie jako człowieka zdrowo jebniętego i włączy NDR , a wtedy moge mie sprawę . A widzisz ja mam dwójke małych dzieci , żone , kredyt i przeżucam się na studia doktoranckie [mniejsza pensja] i po prostu mnie nie stać . Ja powiem zresztą jak nie raz na forum AEG , jak ktuś moich postów nie lugi to niech ich nie czyta .

pozatym 99% moich postów to winkowanie ludzi co wiedzą jaki będzie story line na prawdę .
po czym armia Lwów pomaszeruje na krejnolskie ziemie (alliance nie mógł trwać wiecznie), ale zostaną powstrzymani przez duchy (znowu te duchy, następna edycja powinna się nazywać nie Celestial tylko Spiryt raczej),
a to gajnin skłamał , bo napisał prawdę . liony naprawdę będą walczyć z armią duchów i to już niedługo [co zresztą było widać na lionowych clan of the month chyba].
« Ostatnia zmiana: 2008-08-22, 15:36 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-08-22, 15:59 »
Nam (hep) żaden spirit (hep) niestraszny. Hep. Akodo are masters of spirit warfare. A w nowym dodatku dostaniemy Akodo Chechu-Cooh, który będzie miał zdolność Battle: target any spirit in play. Bow it. Repeat the proces until spirit vessel is empty.

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-08-22, 18:10 »
i co spirity są na dwóch postaciach  ;D
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-08-22, 18:33 »
Chyba mi musisz Sejmitar dać rangę Prophet of Doom ;)

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-08-23, 23:28 »
chyba raczej Pamphlet... chociaż biorąc pod uwagę niektóre kasandryczne przypowieści lepsze będzie Self-Appointed Prophet of Doom - Palindrom of Doom