Autor Wątek: Preview ze strony głównej  (Przeczytany 61570 razy)

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
Odp: Preview ze strony głównej
« Odpowiedź #80 dnia: 2008-08-29, 09:39 »
buu buuu za więcej strzelał wcześniej za więcej [i honor dawał] . 
Chyba w jakimś najpierwszym z pierwszych pdfów. Bo potem już nie.

No a jutro krejny. Jestem ciekaw, czy nasze postaci też sprawią taką miłą niespodziankę jak Miyoko. Czy wręcz odwrotnie i będzie kupa smutku. Z przewagą kupy.

Hideo Exp jest gorszy niż był pierwotnie, bo ma 4 chi, a miał 3... :/

i ma fatalny obrazek, ale to wydaje się być normą w tym dodatku - prawie wszystkie arty na postaciach walą kałem, oprócz Liona, oczywiście :/
Say what?

mihau

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 2008-08-29, 10:49 »
a Dai już nawet nie skomentuję...

Ok, fakt mały budda jest przeokropny...

Chika musi ostro popił przed pozowaniem i na arcie się srogo zatacza

Ale to jest tak mrocznie-podobajacy mi się obrazek ze hoho !
Jest dynamiczny, lekko mu sie wdzianko w biegu rozmywa, ma nie tęgą minę, jest łysy i ten piach w koło !! MIÓD !
poza tym widok w tle .... eh ....
Dla mnie BOMBA!

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #82 dnia: 2008-08-29, 11:30 »
No a jutro krejny. Jestem ciekaw, czy nasze postaci też sprawią taką miłą niespodziankę jak Miyoko. Czy wręcz odwrotnie i będzie kupa smutku. Z przewagą kupy.
ciekawe czy pan trzy linijki traitów jest nadal taki jaki jest . ale DT mówi że crane potrzebuje wsparcią , bo teraz jest słaby .. co to znaczy nie mam pojęcia , bo na cholere im dopał po worldsach .. no chyba że crane ma być lionnscorpion'em celestiala .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #83 dnia: 2008-08-29, 11:46 »
ciekawe czy pan trzy linijki traitów jest nadal taki jaki jest . ale DT mówi że crane potrzebuje wsparcią , bo teraz jest słaby .. co to znaczy nie mam pojęcia , bo na cholere im dopał po worldsach .. no chyba że crane ma być lionnscorpion'em celestiala .
No mogliby mu dołozyc Courtiera w sumie. Byłby jak Funaki. Tylko z 4 PH ofc.  A krejn jest mocno przecietny teraz. Żaden tier 1 w kazdym razie. No i pewnie ze dopal po worldsach, bo jak sie wygrywa same worldsy to potem jest, jakby to napisal pinokyo, rzal i smótek (patrz rixson i nasza nagroda - Prospoerous Plains City)

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 2008-08-29, 14:44 »

Jesli dobrze pamiętam to postać Ariela wciąz wymiata statsami, traitami i zdolnością no ale prawda jest taka że obecnie wygrac z Cranami to nie jest jakaś wielka sztuka w dodatku spora częśc deków Cranowych to deki na poziomie tzw buya z turnieju czyli free win. Crane jest w środku stawki i większość deków Crana przypomina goldowe w tym że pewnego poziomu nie są w stanie przeskoczyć.
Dodatkowo wciąż wiekszość gainów honoru w Cranach to akcje typu odwróć głowe albo daj mi 2 honoru czy dasz mi 3 honoru czy skoczysz po browar.

Spora część siły crana to skaczący chitose i hubrisy, co dużo mówi o stanie klanu.

Na razie to z Crane może byc Scorpion ale raczej ten diamondowy, chociaż tu trochę przesadzam bo jakoś strasznie źle nie jest, ale o top tier będzie bardzo ciężko.

Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #85 dnia: 2008-08-29, 17:53 »

Rise above.

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #86 dnia: 2008-08-29, 17:55 »
Jak dla mnie bomba  ;D Tylko faktycznie szkoda że ma to 4C, jakoś z 3 bardziej mi pasował.

Cytat: Togashi Yeti
i ma fatalny obrazek
Mnie tam się podoba, ale to kwestia gustu  ;)
« Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 17:56 by Jar Jar »

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
« Odpowiedź #87 dnia: 2008-08-29, 17:58 »

Tylko cycki dorysować i jest idealny sztukamięs.  Not bad
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

Draq

• Dragon Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #88 dnia: 2008-08-29, 18:33 »
Zwykły duelist z metą na inne decki duelowe (i oświecenie), nie bardzo znam się na niebieskich ale średnio mi to wygląda. Dobrze że to nie smok  ;) (aczkolwiek honor fajny może dać)

Kakita Aoshi

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #89 dnia: 2008-08-29, 18:44 »
No coż jesli dla co poniektórych koles co wyrzuca przeciwnikowi z duela flashe, hamstrungi, criplingi, unicornową negacje zniszczenia  czy zwyczajnie weight the costa w zamian za discard tej przysłowiowej 2 z deku co sie pechowo trafiła, jest słaby to nie wiem co ten duelista ma robić za 6 golda. :lol:

A kwestia chi zalezy od deku gdzie będzie grał.

W każdym razie główny killer jeszcze się nie ukazał :)
Kakita Aoshi
Crane Clan Samurai*Bounty Hunter
"Zniszczmy całe zło, nie będzie konkurencji"

Jar Jar

• Crane Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Star Fleet Commander
« Odpowiedź #90 dnia: 2008-08-29, 18:46 »
No dobra, ja też bym wolał kolejną postać z akcją typu Domotai, albo Coś w stylu Noritoshiego tylko żeby działa na Uniqui i był tańszy. No ale w ostateczności mogę zadowolić się takim boxowym duelistą, który może dać trochę honoru i w razie problemów wyeliminuje Flash'a, Smile'a czy inne przykre dziadostwo zrzucone przez przeciwnika w duelu. Ostatecznie... Ale to tylko takie tam moje zdanie  ;)
« Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 18:48 by Jar Jar »

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #91 dnia: 2008-08-29, 19:23 »
To ciekawe, że za każdym razem jak wychodzi naprawdę dobra karta to gros ludzi wyrzuca DT, że nie jest zbliżona do ich wizji dobrej karty, która szanse na printing ma mniej więcej takie jak szanse, że kometa uderzy w budynek z którego to piszę, poziom oceanów podniesie się o 4 metry a populacja chińczyków zmaleje na skutek przykrej infekcji jakimś ptasim świństwem do 100 osób - wszystko jednocześnie.
Ludzie, ten koleś wygrywa duel z każdym kto ma niższe chi. Wyzywasz, przeciwnik focusuje, mówisz strike i aktywujesz zdolność. Gem, set, mecz. Noritoshi i Domotaje przy nim wyglądają jak ubodzy krewni.

Kamil

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #92 dnia: 2008-08-29, 19:41 »
Ludzie, ten koleś wygrywa duel z każdym kto ma niższe chi. Wyzywasz, przeciwnik focusuje, mówisz strike i aktywujesz zdolność. Gem, set, mecz. Noritoshi i Domotaje przy nim wyglądają jak ubodzy krewni.
No niezupełnie ja mogę użyć któregoś ze stylów klanowych ale nie skorzystam z ich umiejętnośći wtedy ten koleś nie może odpalić swojej reakcji i wtedy jest posprzątane.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 2008-08-29, 19:53 »
No niezupełnie ja mogę użyć któregoś ze stylów klanowych ale nie skorzystam z ich umiejętnośći wtedy ten koleś nie może odpalić swojej reakcji i wtedy jest posprzątane.
Że słucham Cię? :o

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #94 dnia: 2008-08-29, 20:01 »

Akurat Focus Effects odpalają się automatycznie. Ale jak wrzucisz do Focus Pool kartę bez Focus Effect - wtedy nie zagra reakcji i wywróci się jelitami na zewnątrz.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kamil

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 2008-08-29, 20:04 »
Akurat Focus Effects odpalają się automatycznie.
sorki mój błąd.

Ratman

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #96 dnia: 2008-08-29, 20:28 »
Ale jak wrzucisz do Focus Pool kartę bez Focus Effect - wtedy nie zagra reakcji i wywróci się jelitami na zewnątrz.
Nie zgodzę się z tym. Wydaje mi się, że rozpatrywanie focus effectów jest jednym z kroków podczas rozstrzygania pojedynku - obligatoryjnym, nie można go więc pominąć, nawet jeżeli na kartach focusowanych nie ma focus effectów per se.

Dla mnie tak to wygląda ze względu na to, że w CR wyszczególniony jest konkretny krok/faza, która dotyczy f.e. (punkt F), choć być może to moja nadinterpretacja. Z drugiej strony Hideo jest sformułowany w sposób sugerujący, że resolwowanie f.e. zachodzi w jakiejś phase duelu. Gdyby odnosił się do pojedynczej karty z f.e. (a rozpatrywane są pojedynczo) to dla mnie dobrze sformułowany tekst brzmiał by: before a/any/first focus effect resolves in a duel involving Hideo...
CR Challenges and Duels
« Ostatnia zmiana: 2008-08-29, 20:38 by Ratman »

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #97 dnia: 2008-08-29, 20:42 »

Akurat Focus Effects odpalają się automatycznie. Ale jak wrzucisz do Focus Pool kartę bez Focus Effect - wtedy nie zagra reakcji i wywróci się jelitami na zewnątrz.
Co wy chłopaki piszecie? Jest napisane "before focus effects resolve" ale to nie znaczy ze jakies musza sie zresolwowac. tak jakie nie musi byc delayed terenow zeby dzialaly karty typu "before dealyed terrains resolve" (wiem ze nie ta edycja). ten wording oznacza po prostu ze usuwamy karty przed resolvovwaniem focus efektow. Kropka.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #98 dnia: 2008-08-29, 20:44 »

Co wy chłopaki piszecie? Jest napisane "before focus effects resolve" ale to nie znaczy ze jakies musza sie zresolwowac. tak jakie nie musi byc delayed terenow zeby dzialaly karty typu "before dealyed terrains resolve" (wiem ze nie ta edycja). ten wording oznacza po prostu ze usuwamy karty przed resolvovwaniem focus efektow. Kropka.

Ok, przyjąłem.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #99 dnia: 2008-08-29, 21:15 »
Wszystko na tej postaci jest zajeb..., a jeszcze reszty Żurawi nie widziałem. Ta jedna karta już jednak daje niezłego boosta do decków honorowych. Tylko dlaczego zexpowali akurat jego?? Hate this guy... >:(

miyato,