Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.
Seita, piszesz o tym tak jakbym ja skopiowal te obrazki. Nie zrobilem tego. Przeczytaj jeszcze raz to co napisalem. Podalem link do obrazkow. Nie zrobilem ich 'fizycznej' kopii.
Proponuje tez zeby, jak juz ktos uwaza sie za autorytet w danej dziedzinie, poparl swoja wypowiedz... bo ja wiem... cytatem prawnym?
Widzisz Monk, masz taki problem, ze ufasz wszystkim, ktorzy cos napisza bo wystarczy, ze podadza ze sie na tym znaja... jednak brakuje ci wlasnego myslenia skoro nie kwestionujesz tego co masz przed oczami.
razki pojawiły się fizycznie na forum, o to ta dyskusja prawda?? Można było na naszym forum zobaczyć jak fizycznie wyglądają karty. A tego sobie AEG nie życzył. Co innego jakbyś same linki pododawał a nie obrazki które widać na chikanie.
to to już jest naruszeniem praw firmy,
Zainteresowanych tematem odsyłam do stron dotyczących prawa autorskiego, własności intelektualnej i powiązania ww. z netem.
Co do twoich poglądów n.t. samochodów i 10zł - poczekam, aż zostawisz gdzieś decka i się odwrócisz Język Ostatnio jak sprawdzałem nie miałeś tam nalepki 'nie kraść'
Albo nie, powiem jeszcze jedno : AFAIR, nigdy nie prosiłem o powstrzymanie się od 'postowania' obrazków z innych forumów. Szczerze mówiąc, nigdy nie uważałem, że muszę się prosić o coś takiego. Mam nadzieję, że nie będę musiał.
Gajin bodajże napisał (jeśli ktoś inny to sorry), że podobna sytuacja już miała miejsce na innym forum i opisał jak się to zakończyło
ale nie łam prawa
Again. Po koleiCytujrazki pojawiły się fizycznie na forum, o to ta dyskusja prawda?? Można było na naszym forum zobaczyć jak fizycznie wyglądają karty. A tego sobie AEG nie życzył. Co innego jakbyś same linki pododawał a nie obrazki które widać na chikanie.To ze fizycznie sie pojawily na stronie jest spowodowane takim a nie innym skryptem forum, moja wina (w sensie prawnym) juz to nie jest. Przypomne po raz kolejny, ze podalem linki do obrazkow, to ze wczesniej napisalem nie jest zlamaniem zadnego prawa.
Na forum oficjalnym Legendy ludzie mają avatary związane z Krążkami, wykorzystujące grafiki z kart. Nikomu to więc w niczym nie przeszkadza. Na każdym innym forum, na które również zaglądają właściciele praw autorskich tych obrazków (anglojęzyczne fora poszczególnych klanów) sytuacja jest identyczna.
Po prostu lubisz sobie pogadać i pofantazjować o świecie marzeń, spoko.
I właśnie dlatego początkowo napisałem że za to odpowiedzieliby admini forum.
A nie przyrównuj się do Google i Microsoftu bo jak się nie mylę to nie dyponujesz takimi funduszami jak one
Tak więc jak na początku sam oskarżałeś ludzi ze zmieniają to co mówią to tak teraz ty zmieniasz zeznania.Początkowo mówiłeś że chciałeś by obrazki były widoczne aby ułatwić uzytkownikom oglądanie forum, teraz twierdzisz ze nie wiedziałeś i to wina skryptu forum... Widzę tu niekonsekwencję
I gdy już lecą końcowe napisy to ty nadal tam stoisz, niepokonany. Choć sam.
Dalibyście już sobie siana bo demencje zsyłacie na resztę forumowiczów.Pozdro od Malkava ^_^
Mini awatarki na forum - fragmenty grafik (nie tyylko aegowyuch) są znacznie bardziej legalne niż całe previu, ponieważ są tylko fragmentami. Obowiązuje tu prawo cytatu albo zmiany treści dzieła. Owszem, awatarka monka AEG mógłby się czepiać, ale jego sprawa jest do wygrania... w razie czego mógłby wyżebrac od artysty zgode na cytat i byłby trochę kryty. Pomijam fakt, że to czy monk 'kradnie' swoje awatarki czy nie nie jest istotne dla sprawy.
Teraz do celu:Nie zlamalem prawa o nie kopiowaniu poniewaz nie skopiowalem karty. Ani fizycznie, ani cyfrowo. Skopiowalem link do obrazka. Jest to adres, kilka znakow tekstowych, ktore wskazuja na miejsce serwera. Jezeli ktos usunie na serwerze te obrazki to one sie tu nie wyswietla, jezeli ktos zmieni ich polozenie to rowniez sie tutaj nie wyswietla. Przyznasz chyba, ze jezeli zrobilbym kopie to wtedy po usunieciu 'orginalu' moja kopia by nie znikala. Skoro wiec nie zrobilem kopii to nie zlamalem prawa prawda?
Idac dalej. Nie ma nigdzie oficjalnej licencji na temat linkingu do obrazkow i kart wydawanych przez AEG. Nie ma zadnej licencji, ktora to reguluje. Prawo amerykanskie, polskie i miedzynarodowe pozwala na linkowanie do takich rzeczy. Wiec znow nie zlamalem zadnego prawa.
Zlamalem to co powiedzial Todd, pracownik firmy, w jakims temacie, do ktorego nawet nigdy w zyciu nie zagladalem. Niech firma wyda oficjalne oswiadczenie w tej sprawie (nie, post na forum nie jest oficjalnym oswiadczeniem, musi to byc zrobione prawnie i wlacza sie w to notariusza) wtedy bedziemy mogli dopiero zaczac dyskusje o tym czy zlamalem czy nie zlamalem prawa (podkresle, zaczac, dalej regulacje miedzynarodowe nie przyznalyby racji firmie,ktora mowilaby ze kopiuje nielegalnie od nich rzeczy).