Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
a wez mi pokaz dobra mete na wszystkie napory...
Cytat: Walectylko w szachach nie masz elementu losowegoKtoś tu o Go nie słyszał =).
tylko w szachach nie masz elementu losowego
Biorac pod uwage gre chyba jednak troche wiecej przemawia za L5R, szczegolnie te 4 rodzaje wygranych i przez to roznorodny wachlarz strategii. Jednak jak wezmiemy to co wyrabia FFG rotujac 3 bloki i zostawiajac graczy w standardzie z garstka szrotu ktory przypomina gre w wojne to AGOT juz nie istenieje a saga mimo ze bardziej klimatyczna nawet nie jest w stanie tewgo uratowac. Dodatkowo legacy format wykastrowano do highlandera (limit 1 karty) wiec gra stala sie nudna i pozbawiona sensu. Standard garstka kart, legacy brak jakiejkoliwek strategii czy synenergii czy ktos chce grac w tagiego kastrata ccompetitive? bo ja nawet juz w domu gram tylko w L5R...
To graj tylko w L5R i krzyz na droge, ale nie ekstrapoluj swojego podejscia na innych graczy.
Bo tak sie sklada, ze owszem, sa tacy, co chca grac competitive w tego, jak to nazywasz, kastrata. Wlasnie tym szrotem przypominajacym gre w wojne.
Nikt nie zabrania przeciez robic turniejów w dotychczasowym standardzie, tyle ze nie sa one supportowane przez FFG, to raz.
Dwa, pominawszy juz wkurwienie wynikajace z naglego resetu, nowy program competitive GoT-a sam w sobie wyglada nader smakowicie, ze nie wspomne o bardzo fajnie sie zapowiadajacym drugim cyklu Chapter Packów (pierwsze dwa mozna juz WRESZCIE kupic). Tak, w chwili obecnej pula kart jest bardzo mala - ale to sie zmieni.
Cytat: Feroz w 2008-11-29, 14:36Bo tak sie sklada, ze owszem, sa tacy, co chca grac competitive w tego, jak to nazywasz, kastrata. Wlasnie tym szrotem przypominajacym gre w wojne. Zabrania im ktos? Chca grac trzema kartami na krzyz bez synenergii i strategii z plotami wlozonymi tylko dlatego by bylo ich 7? Viel spass and good luck!
Cytat: Feroz w 2008-11-29, 14:36Nikt nie zabrania przeciez robic turniejów w dotychczasowym standardzie, tyle ze nie sa one supportowane przez FFG, to raz. Zaprzeczasz sam sobie. To albo chcesz grac competytywnie albo grasz sobie w swoje zasady. Support se strony FFG i tak by prawie zerowy to samo z dotrzymywaniem terminow.
Cytat: Feroz w 2008-11-29, 14:36Dwa, pominawszy juz wkurwienie wynikajace z naglego resetu, nowy program competitive GoT-a sam w sobie wyglada nader smakowicie, ze nie wspomne o bardzo fajnie sie zapowiadajacym drugim cyklu Chapter Packów (pierwsze dwa mozna juz WRESZCIE kupic). Tak, w chwili obecnej pula kart jest bardzo mala - ale to sie zmieni.Slowa, slowa i jeszcze raz slowa... na razie mamy to co mamy chaptery sa opoznione o 3 miesiace. z 6 domow zostaly 4 z baaardzo mala pula kart a to co mowi FFG trzeba przesiac przez sito. Poczekamy zobaczymy ja w kazym badz razie w slowa i obietnice FFG nie uwierze...
oj szkoda gadac berto, nie jestes prawdziwym zapalencem, po prostu whine'ujesz i tyle. czy nie widzisz ze ffg ma problemy? trzeba pamietac ze to tez ludzie, nie idzie im tak jakby chcieli. pamietaj ze jest to producent (komercyjny) wiec jemu sie musi oplacac.
Ja licze na to ze FFG updanie
i doloze wszelkich staran zeby moi znajomi wlasnie L5R wybrali jako glowne TCG...
powiem tak grałem i w Gota (zaczynałem przed valerianem) i w ctulhtu (grałem od samego początku) tak super podstawy tak spierniczyć kolejnymi dodatkami nie równością power levelu i brakiem pomysłu od pewnego momentu naprawdę trzeba mieć talent
FFG robi niezłe planszówki ale na prowadzeniu karcianek niestety się już niezna jakieś 3 3,5 roku temu były zmiany w ludziach zatrudnionych i wtedy zaczęło się sypać.
dlaczego FFG mając takie zaplecze mając takie popularne licencje jam gra czy ctulhu nie potrafiło się zmieścić z żadną z tych karcianek w pierwszej 5 najpopularniejszych karcianek na świecie