Autor Wątek: [GotE] Mantis  (Przeczytany 15609 razy)

Tendżaruk

• blank Personality
Odp: [GotE] Mantis
« Odpowiedź #20 dnia: 2008-12-24, 22:11 »
przeciez to jest najlepszy set mantisowy w samuraju ...

o maj got... znowu shotgun dekio??
Żelazo nie klęka!!!

"Born a Dragon, but a Crab until death."

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #21 dnia: 2008-12-25, 01:23 »

Nie Yoritomo tylko Kaimetsu-Uo i nie do dziadka tylko do ojaca tak gwoli ścisłości.

*Scratch scratch*

My bad, thx :D

przez to preview zgłupiałem... jak sie dostaje non-uniqe navala z 4F pasującego do... hm... prawie wszystkich deków, to się głupieje ;D

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #22 dnia: 2008-12-25, 02:37 »
postaraj się bardziej

puki co przeprosiny i wyjaśnienia przyjęte
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 2008-12-25, 16:12 »
jak już napisałem na KM . nie podoba mi sie odcien zieleni na kartach . statsy mogły by być wieksze , brak supportu dla budok'ów i BRK . cały set taki sobie .
always +5 do lansu.
Self-Appointed Prophet of Doom:
Something like :
6/4/3
Limited : Put a -1 gold cost token on a target peronality .

Random dude:
Just shut up Self-Appointed Prophet of Doom <_<.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #24 dnia: 2008-12-25, 16:37 »
cały set taki sobie .

Stwierdzam stanowczo, że Self-Appointed Prophet of Doom Tobie się w głowie poprzewracało. Zachowujesz się jak niedopieszczony bachor i albo cierpisz na zaawanowaną amnezję albo na rozdwojenie jaźni. Bo nie mogę zrozumieć jak po takich swoich komentarzach na KM potrafisz napisać na CG że set jest średni:

Cyt.

The Sea's Lightning - they reprinted rallying cry for mantis  . crazy .
Moshi Nakata - nice stats . wish she had some action and not a KA support trait or was blank and non unique .
Yoritomo Sunagawa - uber guy . non unique tac/cmd with pk action .. muahahaha
The Call of Battle - good card , for scouts that bow to do recon actions or anything else that bows . meta to open bowing etc .
Moshi Awako - oh a new kekiessu . me like .
Tsuruchi Onaka - well that or its a goodbye card for this ed . No love for magistrates for me . but open dishonor is always nice . love the flavor .
Kitsune Ando - nice . but have we seen any recon action we could play otherwise the action could end up dead . but neverminds more scouts . nice stats , box guy and 2 ph . solid .
Yoritomo Kisho - solid nice guy . range without bow nice . good stats . wonder if are going to play a lot of followers in CE and how many are there with 1hr .

Ile graczy innych klanów może kiedykolwiek napisać że 80% kart dla nich przeznaczonych jest "solid", "nice", "good"?

Co do odcieni kolorów to obrazki na forach mająsię średnio do wersji drukowanych. Shiny-shiny grafiki z IG1, błyszczące się na forach, wyglądają wielce blado na kartach. Za dużo zależy od papieru, drukarni itp.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 2008-12-25, 17:30 »
cały set taki sobie .

Stwierdzam stanowczo, że Self-Appointed Prophet of Doom Tobie się w głowie poprzewracało. Zachowujesz się jak niedopieszczony bachor i albo cierpisz na zaawanowaną amnezję albo na rozdwojenie jaźni. Bo nie mogę zrozumieć jak po takich swoich komentarzach na KM potrafisz napisać na CG że set jest średni:

Kempy, ja wiem, że tego w Sieci nie widać. Zwłaszcza, jak ktoś sobie folguje jeżeli idzie o składnię, interpunkcję itd. tak jak robi to Self-Appointed Prophet of Doom, ale to jest jedna wielka ironia ;]

Odcień koloru klanowego na karcie to pierdoła, na którą mało kto zwraca uwagę, większe statsy dla postaci swojego klanu to każdy zawsze chce, a o supporcie dla budoków i BRK to nawet nikt nie mówi, żeby sobie przypadkiem DT nie przypomniało o tych maszkaronach.

kempy, musisz chyba iść do golibrody, żeby Ci troszkę krwi popuścił, chill out, święta mamy ;]

EDIT: Jeszcze teraz przeczytałem post Self-Appointed Prophet of Doom

Cytat: The Self-Appointed Prophet of Doom na Kyuden Mantis
ok . in the spirit of the mantis . sometimes has to do it . so here it goes .
I dont like the cards . The green aint the right shade . and the stats could be beefer . And there is no support for BRK and Budoka . making the whole set kind of a meh .

Widać nawet bluesowata modliszka jest zdolna do śmiania się z samej siebie ;]
« Ostatnia zmiana: 2008-12-25, 17:41 by Geralt_Bialy_Wilk »

Togashi Yeti

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2008-12-25, 21:58 »
Magistrate jest zgiety, gdyby nie to ze dragonska magistracka honorwka nie chodzi to bylby w sam raz (no dobra, MOZE zacznie chodzic ale watpie). Reszta postaci tez daje rade, niektore sie wydaja drogawe (8g lol) ale i tak ok.

Nie, Pinkol, nie zacznie. DT ma problem z samym dishonorem, gdyby mieli zacząć jeszcze myśleć nad dodaniem do tego honoru, to...
Toshiro
Ronin*Samurai*Yojimbo*Storyteller*Poet*Tactician*Good Person

pinokyo

• Dragon Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • All your base are belong to us
« Odpowiedź #27 dnia: 2008-12-25, 23:00 »
Przeciez napisalem ze nie zacznie :P Za kogo ty mnie masz, phi. To, ze napisalem ze MOZE zacznie bylo wybiegiem w razie gdyby jakis fanatyk mi tu wyskonczyl z 'ale przeciez taka honorwka dziala i to zajebiscie!' i musialbym mu odpisywac ze 'juz dobrze, dziala i bedzie dzialac'. Tak sobie chcialem zycie ulatwic  8)
« Ostatnia zmiana: 2008-12-25, 23:04 by pinokyo »
Ty mylisz, ze jestes Ben Affleck?

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 2008-12-26, 12:13 »
Yoritomo Garou said :
Now the world are safe again!!!!!
Self-Appointed Prophet of Doom saving the world since Toturi I!!!
Tagami said:
Merry Xmas Self-Appointed Prophet of Doom, btw, in the same spirit, if they are giving us non-humans, where are our Orochi?

A ja myśle ,że świat przyznaje mi racje ,i to nie jeden świat.
« Ostatnia zmiana: 2008-12-26, 13:08 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude:

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 2008-12-26, 16:29 »
no cóż to akurat nasz świat mówi, że pie... głodne kawałki... bo Mantis dostał DOBRE karty i grający zielonymi powinni się cieszyć, skakać i klaskać uszami, że może ich klan lekko się odbije od dna.

natomiast no fakt nie zrobili wam od razu gotowych kart na deck tier 1, który niszczy i morduje to już płacz...

i przestań mówić o edycji za dwa lata - g... mnie to obchodzi co będzie w CE/CCE/RCE/BCE/DCE/(wstaw dowolną literę)E. Jak na połowę SE dostaliście dobry support i powinniście się cieszyć a nie kręcić nosem, że kolor tła jest do kitu...

Wesołych Świąt.
« Ostatnia zmiana: 2008-12-26, 16:32 by Chemik »

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #30 dnia: 2008-12-26, 16:37 »
ekhm chemik, a nie wydaje Ci sie ze w tym akurat przypadku Self-Appointed Prophet of Doom popisal sie wyraznie autoironia? bo wg mnie to nie zrozumiales o co mu naprawde chodzilo

czepianie sie koloru kart raczej nie jest czepaniem merytorycznym, tylko takim dla zasady. a ze niektorym to juz moze bokiem wychodzi, to trudno. jak dla mnie to byla ironia
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #31 dnia: 2008-12-26, 17:13 »
przeczytaj post Self-Appointed Prophet of Doom nad moim. jeśli to była autoironia to doskonale zakamuflowana...

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #32 dnia: 2008-12-26, 17:24 »
moze masz racje, ale zeby sie tak od razu unosic, przeciez takie marudzenie to chyba specjalnosc graczy mantisowych, trzeba to przyjac jak grad, burze albo niepogode

chociaz rozumiem Cie bo moze mnie tez kiedys sie cierpliwosc skonczy i wrzasne ARRRRRR!!!!!!  ;)

a wiec w tym duchu zycze szampanskiej zabawy w nowym roku
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #33 dnia: 2008-12-26, 20:45 »
panowie spopkój

Self-Appointed Prophet of Doom wielkim maródą jest i nbic tego nie zmieni
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #34 dnia: 2008-12-26, 23:56 »
A mnie się wydawało, że ten post Self-Appointed Prophet of Doom na postem Chemika jeszcze bardziej podkreśla ową autoironię...

To może ja powtórzę, to co napisałem komentując karty - to jest ŚWIETNY set dla modliszki. Jeżeli o postacie idzie, to jest chyba na równi z samym SE (a to IMO najlepszy personality set mantisa, głównie dzięki Tadamowi).

Tak, klaszczę uszami i nie mogę się tego setu doczekać.

Zadowoleni?

Geez. Jak się jest poważnym, to źle, jak się robi jaja, to też niedobrze...

Paku

• Crab Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Broken Crab
« Odpowiedź #35 dnia: 2008-12-27, 00:55 »
A mnie się wydawało, że ten post Self-Appointed Prophet of Doom na postem Chemika jeszcze bardziej podkreśla ową autoironię...
Mi też...
Hokus pokus, nie masz buta
Twoja stara, to Fosuta!

Crab Clan • Samurai • Fudo • Retired Hero • Berserker • Goblin • Scout • Merchant • Shadowlands • Fallen • Artisan • Unique

Chemik

• Spider Clan
  • *
« Odpowiedź #36 dnia: 2008-12-27, 00:58 »
widać nie jestem tak subtelny i zaczynam mieć mniejszy margines błędu z upływem czasu...

jak dla mnie mantis dostał najlepsze prev na razie w tym dodatku.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #37 dnia: 2008-12-27, 01:17 »
http://www.alderac.com/forum/viewtopic.php?f=198&t=72738&p=952002&hilit=sunagawa#p952002

Sunagawa ma już erratę. Albo inaczej, do preview poszedł w wersji innej niż do druku. Ma obcięte to +2 do Range Attack.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #38 dnia: 2008-12-27, 03:36 »
Szkoda - w kontekście SE. Wsio ryba w kontekście CE :P

THE JESKE

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #39 dnia: 2008-12-27, 15:20 »
To może ja powtórzę, to co napisałem komentując karty - to jest ŚWIETNY set dla modliszki
co ty .. set ssie . możę nie tak bardzo jak poprzednie , ale ssie.

Sunagawa ma już erratę. Albo inaczej, do preview poszedł w wersji innej niż do druku. Ma obcięte to +2 do Range Attack.
bo z domkimem dla strzelaczy i nie unikalna babeczka od rangeów albo reconem walił za +4 i był jedną z tych smutnych rzeczy która mogła ustrzelić kuona [albo machnąć go o -8/9 forca] a strzelanie z tych followerów za 0golda za 4 to było już lekkim przegięciem . erratka dobra.

a ty chemik to chyba prezentów nie dostałeś ,czy możę żona cię rzuciła albo cuś . a jak twój post miał być flamem to słabiutki on , słabiutki . colson ten to zflamował mnie na secret forum , z finezją i jajem . czyste inwektywy są weak .
« Ostatnia zmiana: 2008-12-27, 15:23 by THE JESKE »
always +5 do lansu.
Something like :
6/4/3

Random dude: