Autor Wątek: IG: 2 Preview  (Przeczytany 52727 razy)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: IG: 2 Preview
« Odpowiedź #160 dnia: 2009-06-16, 18:47 »
Nie sądzę, żeby w breederze miało to sens... paragon + AWP + postać robiąca tokeny za kartę = 3 kartowe kombo... to jak magistraci w LE czy na początku SE. Zrobie 3 akcje, żeby był ten sam efekt, który niektórzy osiągają w 1 akcji...

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #161 dnia: 2009-06-16, 19:11 »
a ja sadze ze to dziala. bo koles ktory robi ghule za karte bedzie grany wiec tak czy siak musisz zrzucic karte, jak mozesz zrzucic karte ktora wroci ci na reke to chyba nie jest taki zly uklad. poza tym bardziej prawdopodobne ze dokopiesz sie do kolesia robiacego ghule i paragona niz do AWP wiec nie jest to az takie zle combo

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #162 dnia: 2009-06-16, 19:27 »
a ja sadze ze to dziala. bo koles ktory robi ghule za karte bedzie grany wiec tak czy siak musisz zrzucic karte, jak mozesz zrzucic karte ktora wroci ci na reke to chyba nie jest taki zly uklad. poza tym bardziej prawdopodobne ze dokopiesz sie do kolesia robiacego ghule i paragona niz do AWP wiec nie jest to az takie zle combo

A po co grac typa, ktory robi zombi za kase i zrzucenie karty, jak bedzie saleh i domek, ktorzy robia to po prostu za kase? Mi sie osobiscie wydaje, ze nowy breeder juz nie bedzie szedl na az taka mase (bez fatiny i tak ciezko) ale bedzie mial wiecej akcji do zagrywania pod to.

Edit: Paragony nie bardzo sie mieszcza w talii na UD. A juz wsadzac paragony tylko dla AWP, zeby za to robic zombich to duze przegiecie imo.
Time is precious. Waste it wisely.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #163 dnia: 2009-06-16, 19:30 »
poza tym bardziej prawdopodobne ze dokopiesz sie do kolesia robiacego ghule i paragona niz do AWP wiec nie jest to az takie zle combo

z Walkingiem mogloby nie byc tak zle chyba

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #164 dnia: 2009-06-16, 19:31 »
z walkinga wyciagasz the last one :)

marecky

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #165 dnia: 2009-06-16, 20:11 »
lub arrivala, jak juz jest the last one :PP

pzdr
Cytat: ertai
Oj bo wrzuce maly hipokryto rozmowy z gg

dobrze że nie macie nagranego swojego sapania pod prysznicem :)

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #167 dnia: 2009-06-16, 21:31 »
Earthen Blade - calkiem fajne - dobrze ze unik
Family Histories - moze bedzie grane, wiadomo, tylko w honorowkach ... mogloby kosztowac 1g mniej
Dutiful Yojimbo - moze bedzie grane, napewno byloby czesciej gdyby nie bylo unikalne
Forward Reconnaissance - akcja fajna, ale ile terenow jest albo bedzie grane (nie mowmy o tym ostatnio sprpeviewowanym bo metowac sie na jedna karte to nie bardzo),
Infamous Blade - me likes, co tu duzo mowic.
Midnight Assault - nie wiem co o tym sadzic, gdyby bylo w battlu mogloby byc lepsze
Undefended Border - do blitzow, albo talii stricte scoutowej (sadzac po wydawanych kartach, Kraby to polubia)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #168 dnia: 2009-06-16, 21:54 »
Spell - dziwny (does dragons have enough 'genjas?), ale za free i 4FV!

Region - Defensive honor decks only IMO

Follower - wspracie do uniqe'ów. Będzie grane, ale IMO po 2-3 dodatkach. Hm... po chwili zastanowienia; ma 3HR, unplayable.

Recon - tylko, jak gramy talię recony+tereny, nie widziałem takiej od golda? (nie, żebym w goldzie grał ;-) )

weapon - BARDZO dobry, za 4 golda mamy +3/+1, 3FV i ŚWIETNĄ akcję. IMO będzie grane w wielu militarkach.

event - dla zdesperowanych, pewnie przypomnimy sobie o nim pod koniec/w połowie edycji

ragion - bardzo fajny dla lwa, mantisa, kraba :) niby uniqe, ale krabowi czy mantisowi w odpowiednim momencie daje zniszczenie provki, me likes

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #169 dnia: 2009-06-16, 22:04 »
Spell - bardzo fajny, szkoda, że spell, bo go nie zagram w mojej duelówce;)
Holding - ciekawy, szkoda, że tak drogi, ale może w jakiś sposób znajdzie drogę do decków..mógłby dawać 2 honoru ;)
Follower - hmm..nie wiem..no niby to 3F za 3G, ale pewnie nie zawsze no i akcja też taka średnia..no i nie ma 4FV:)
Teren - nie jestem zainteresowany
Broń - nie jestem zainteresowany, chyba że bardzo mnie będą kutali followerzy w CE ;)
Event - meh
Region - wygląda ciekawie..powtarzalny unopposed bonus do F - solidna karta

Tafit

• Spider Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • Depilator Umysłów
« Odpowiedź #170 dnia: 2009-06-16, 22:19 »

A po co grac typa, ktory robi zombi za kase i zrzucenie karty, jak bedzie saleh i domek, ktorzy robia to po prostu za kase? Mi sie osobiscie wydaje, ze nowy breeder juz nie bedzie szedl na az taka mase (bez fatiny i tak ciezko) ale bedzie mial wiecej akcji do zagrywania pod to.

Edit: Paragony nie bardzo sie mieszcza w talii na UD. A juz wsadzac paragony tylko dla AWP, zeby za to robic zombich to duze przegiecie imo.

Problem z Salehem i domkiem jest taki, że wymagają postaci w discardzie. I o ile domek potrzebuje tylko i wyłącznie discardowanej postaci, to Saleh musi targerować postacie martwe i usuwa je poza grę. Często zdarza się że po prostu nie ma z czego zrobić tych postaci. A już teraz, gdy nie ma Limited Killów, to jest pewien problem. Przynajmniej na początku.

A co do Undeadów i Paragonów - chodzą pogłoski, że Hirata przedrukowany ma być z keywordem Undead właśnie. Nie żeby wystarczył, by włożyć AWP, ale może w przyszłości będzie więcej takich 'dualway'owców'.

EDIT: Pokazane karty - Spell może wejdzie do naszych monków kensajów, o ile będziemy tam mieli jakichś shugenjów. No i mieczyk nawet fajny. Pozostałe mnie raczej niezbyt interesują.
« Ostatnia zmiana: 2009-06-16, 22:26 by Tafit »
"Our Strength is fear. It destroys the weak"

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #171 dnia: 2009-06-16, 23:14 »
Folower - niezły wsparcie dla uniqów ale też i akcja prostująca nie zgorsza
Spell - Earthen Balde - hmmmmmmm ciekawe kiedy wyjda kensai shugenja - z tym spelem mogły by byc mordercze
Hloding - ciekawy ale chyba nie wiele wart sam w sobie
Akcja - must have we wszystkich deckach scoutowych (night battel dla scoutów)
Weapon - naprawde kawałek solidnej karty +3/+1 i solidna akcja za 4
Event - pytanie dla limitedowej honorówki czy contra bitewny honor
Region - bardzo fajna karta
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #172 dnia: 2009-06-16, 23:17 »
follower slaby, to ze wstaje tylko karte non unique go dyskwalifikuje, a tak fajnie wygladal...
czar rewelacja, tylko czemu nie ma juz satsu...  :'(. pewnie do spidera jakos wejdzie o ile w ogole
holding mnie sie podoba, mysle ze kranuchy spokojnie na niego stac, tym bardziej ze maja tego cepa ktory podnosi holdingi w openie...
recon wg mnie slaby- meta na tereny, po co? przeciez latwiej wystawic teren od razu z untested scouta... blee
blade rewelka, dragon kensai approve, chce takich wiecej
event mi sie nie podoba, jakis taki lewy
region calkiem calkiem, do jakis blitzow i w ogole... naprawde niezly. no i art przerabany
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

berto

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • the
« Odpowiedź #173 dnia: 2009-06-16, 23:18 »
Region miodek jaka szkoda ze unique :-\

jabbas

• Unicorn Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Jabbas po transformacji w Jabbosklep ;)
    • www.pegaz-gry.pl
« Odpowiedź #174 dnia: 2009-06-16, 23:35 »
kucyk ma fajną grafę...

co do użyteczności, nie jest zły, ale szału nie robi...
przydatność w sumie tylko w szybkim pojeździe gdy ktoś outera dorzuci
i trzeba dołączyć coś jeszcze aby się doboostować...
4 chi to jest to:)

jeszcze 1-2 dodatki i bedzie można wróżkami pociskać
(oby do Grecji :D)
Tylko najlepsze gry planszowe i karciane  www.pegaz-gry.pl Bydgoszcz

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #175 dnia: 2009-06-17, 00:46 »
Mnie się tam follower i czar podobają najbardziej, gdybym miał w klanie dostatek postaci skaut/taktyk to region by był też gitez :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #176 dnia: 2009-06-17, 02:49 »
Czar bedzie niezle smigal w pajeczych monk/kensai deckach cos mi sie zdaje. Event ujdzie jako mini-meta na honor. Holding fajoski, reconow juz jest duzo fajnych i ten sie raczej nie przyda, weapon bombastyczny.
Time is precious. Waste it wisely.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #177 dnia: 2009-06-17, 07:57 »
jeszcze 1-2 dodatki i bedzie można wróżkami pociskać
(oby do Grecji :D)
Do grecji raczej nawet 1 dodatek nie bedzie legalny.

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #178 dnia: 2009-06-17, 08:02 »
Czar bedzie niezle smigal w pajeczych monk/kensai deckach cos mi sie zdaje. Event ujdzie jako mini-meta na honor. Holding fajoski, reconow juz jest duzo fajnych i ten sie raczej nie przyda, weapon bombastyczny.
tak tylko  że musiałbyś tam zmieścić conajmiej 8 szugaśów i jeszcze jakieś spelle co da ci np fate grugości szafy no chyba że w rzuciśz szugasów tylko dla tego spella
dla mnie ten spell jest bez sensu bo klany kóre grają na giverach zazwyczaj nie mają szugasów alebo nie ma już na nich miejsca bo poza giverami na spele brak miejsca
Walec

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #179 dnia: 2009-06-17, 08:41 »
Spell-na dzien dzisiejszy raczej lipa. polaczenie majcher+spell+shugas nie nalezy do najprostszych. zwlaszcza ze jest uniklany wiec slabo robic wokol tego taktyke.

Holding-jakby robil 2 to moze. wydaje sie raczej za slaby do decku(moze by uszedl przy mozliwosci wstawania holdingu ze stolu)

Follower-nie wroze mu swietlanej przyszlosci. ma za duze ograniczenia.

Akcja-zalezy jak bedzie sie prezentowac srodowisko. narazie jakis potencjal ma,zobaczymy jak sie rozwinie.

Majcher-naprawde solidna rzecz. dobry przelicznik ceny do parametru+calkiem calkiem dobra akcja.

Event-mnie szczegolnie nie przekonuje.

Region-b.dobra rzecz dla militarek bazujacych na traitach.

Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.