Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
I dobrze, będzie go można jakoś ubić...
CytujI dobrze, będzie go można jakoś ubić...a to niby był problem???
ale jeżeli nie jest to reqired targeting to targeting następuje już w trakcie rezolucji a co zatym idzie okienko do uzycia zdolności kuona mineło simple as that
If Kuon is the only Personality in his army, before the resolution of the enemy leader's first action that targeted Kuon this battle: Its effects do not happen.
Cytat: Walec w 2009-07-09, 08:08ale jeżeli nie jest to reqired targeting to targeting następuje już w trakcie rezolucji a co zatym idzie okienko do uzycia zdolności kuona mineło simple as that O taką odpowiedź mi chodziło. DziękiChciałbym jeszcze cytat otrzymać z instrukcji, zeby się samemu wczytać. i powiedzcie mi jak rozpoznać reqired targeting na karcie?Jeszcze jedna kwestiaCytat: KuonIf Kuon is the only Personality in his army, before the resolution of the enemy leader's first action that targeted Kuon this battle: Its effects do not happen.Wytłuszczona część znaczy, że chodzi o 1wszą akcję którą przeciwnik ztargetował kuona, a nie 1wszą akcję użytą w ogóle w bitwie, Tak?Czyli np. ktoś użył Outer Walla (1wsza akcja) a dopiero 2ugą dotyką Kuona jego trait działa, si?
poza tym że kuon ma jako jedyny dwu cyfrowy force wrzuca się do bitwy i mówi zabawcie mnie - strasze dwie karty na nie go działają strach się bać
inaczej... nie mówiłem że Kuon jest słaby. Stwierdziłem po prostu, iż z wszystkich wydanych Championów wydaje się najsłabszy. Jeśli masz jakąś inną kandydaturę chętnie wysłucham. Ale jedyne co w tym momencie co robi Kuon to dojazd do bitwy gdzie jest przeciwnik. Jego trait w praktyce moim zdaniem nie będzie w ogóle używany. W momencie kiedy będziemy już go mięli na stole, to przeciwnik będzie miał już zapewne kilka innych postaci i co niby Kuon ma jechać ich wszystkich sam?
Cytat: Vasquez21 w 2009-07-09, 15:28inaczej... nie mówiłem że Kuon jest słaby. Stwierdziłem po prostu, iż z wszystkich wydanych Championów wydaje się najsłabszy. Jeśli masz jakąś inną kandydaturę chętnie wysłucham. Ale jedyne co w tym momencie co robi Kuon to dojazd do bitwy gdzie jest przeciwnik. Jego trait w praktyce moim zdaniem nie będzie w ogóle używany. W momencie kiedy będziemy już go mięli na stole, to przeciwnik będzie miał już zapewne kilka innych postaci i co niby Kuon ma jechać ich wszystkich sam? Czlowieku. To jest 12F (slownie: DWANAŚCIE!!!), czyli duzo. To jest samurai, hero, berserker, commander, czyli pasuje ci do kazdej talii i mozesz uzywac nim wszystkich swoich mrocznych akcji. Neguje pierwsza akcje, jaka przeciwnik na niego zagra jak jest sam (w to mu graj) i moze sie dosylac do bitew (moze np. zaatakowac, zmeczyc sie, ale i tak cie pobroni w turze przeciwnika). Zwroc tez uwage, ze moze przysylac nie tylko siebie ale tez innych, a to dobry bajer.Dodaj do tego bajeranckie karty w stylu Setting Sun Strike, domek, Impressive Resilience itp. i ten pan zamienia sie w niezlego potwora...I zeby odpowiedziec na twoje pytanie: Tak, Kuon moze karcic kilka innych postaci sam, samiutenki.