Autor Wątek: Jak to działa - Kuona xp6  (Przeczytany 6501 razy)

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Claimster - centrum umów
Claimster - centrum umów

Brzana's HunterZ Team Member

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
Odp: Jak to działa - Kuona xp6
« Odpowiedź #1 dnia: 2009-07-08, 16:56 »
flanka zabija kuona
failure go odsyła
wardogsy dostaja bonus jak targetuja kuona swoja akcją

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #2 dnia: 2009-07-08, 18:31 »
Jebany Zen. Jak można tak nie jarzyć angielskiego...
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #3 dnia: 2009-07-08, 19:01 »
Przejrzałem sobie wszystkich championów w Celestialu i czy tylko ja odnoszę wrażenie, że Kuon jest że tak powiem "najsłabszym ogniwem"?
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Chemik

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 2009-07-08, 20:49 »
I dobrze, będzie go można jakoś ubić...

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 2009-07-08, 23:28 »

a to niby był problem???
Shoju na prezydenta! :)

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 2009-07-08, 23:28 »
Ten koleś (Zen) zawsze mnie wkur.... grrr... Miesza jak nie wiem.

a to niby był problem???

wobraź sobie, że dla pure military decku to może być problem. Hard to outforce, 2x trzeba mu coś zrobić... Nie mówię, że jest przepakowany, ale że cieżko go wypieprzyć ze stołu. Ale tak to już chyba kraby mają mieć :D

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 2009-07-08, 23:38 »
WTF?!? A gdzie na Kuonie pisze, że jego trait dotyczy tylko required targeting?!? Bo z tego, co czytam wynika, że trait Kuona nie działa, bo targeting jest delayed, a to dlatego, że robi to inny player. Mrok. Zen's logic in action w pełnej krasie. Chociaż chyba mu to tym razem wytknęli inni (m.in., o ironio, Kaiu Genji, czyli Krab:))
« Ostatnia zmiana: 2009-07-09, 09:07 by gaijin »

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #8 dnia: 2009-07-09, 08:08 »
poza tym że kuon ma jako jedyny dwu cyfrowy force wrzuca się do bitwy i mówi zabawcie mnie - strasze dwie karty na nie go działają strach się bać

pozatym Gaijin przeczytaj co pisze na kuonie Przed zrezolwowaniem akcji jeżeli został stargetowany nic ise nie dzieje

ale jeżeli nie jest to reqired targeting to targeting następuje już w trakcie rezolucji a co zatym idzie okienko do uzycia zdolności kuona mineło simple as that
Walec

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 2009-07-09, 09:12 »
Niedobrze czytać rulingi po pijaku, a wczoraj było ciężko ;)

Nie no, słusznie zrulowali. Tylko w takim razie nie rozumiem, dlaczego War Dogs miałyby nie zadziałać tzn. nie zbowować, bo przecież targeting jest też w trakcie resolution a nie before...

EDIT: Aha, tak w ogóle, Walcze, to to nie zdolność, a trait, więc działa czy chcesz, czy nie :) Piszę to, żeby nie było nieporozumień i kolejnych pytań od innych.
« Ostatnia zmiana: 2009-07-09, 10:39 by gaijin »

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 2009-07-09, 10:00 »
ale jeżeli nie jest to reqired targeting to targeting następuje już w trakcie rezolucji a co zatym idzie okienko do uzycia zdolności kuona mineło simple as that

O taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki

Chciałbym jeszcze cytat otrzymać z instrukcji, zeby się samemu wczytać. i powiedzcie mi jak rozpoznać reqired targeting na karcie?

Jeszcze jedna kwestia

Cytat: Kuon
If Kuon is the only Personality in his army, before the resolution of the enemy leader's first action that targeted Kuon this battle: Its effects do not happen.

Wytłuszczona część znaczy, że chodzi o 1wszą akcję którą przeciwnik ztargetował kuona, a nie 1wszą akcję użytą w ogóle w bitwie, Tak?
Czyli np. ktoś użył Outer Walla (1wsza akcja) a dopiero 2ugą dotyką Kuona jego trait działa, si?
« Ostatnia zmiana: 2009-07-09, 10:09 by Ageto »
Claimster - centrum umów

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 2009-07-09, 10:31 »
Outer Wall nie zatrzyma Kuona :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #12 dnia: 2009-07-09, 10:37 »

O taką odpowiedź mi chodziło. Dzięki

Chciałbym jeszcze cytat otrzymać z instrukcji, zeby się samemu wczytać. i powiedzcie mi jak rozpoznać reqired targeting na karcie?

Jeszcze jedna kwestia

Cytat: Kuon
If Kuon is the only Personality in his army, before the resolution of the enemy leader's first action that targeted Kuon this battle: Its effects do not happen.

Wytłuszczona część znaczy, że chodzi o 1wszą akcję którą przeciwnik ztargetował kuona, a nie 1wszą akcję użytą w ogóle w bitwie, Tak?
Czyli np. ktoś użył Outer Walla (1wsza akcja) a dopiero 2ugą dotyką Kuona jego trait działa, si?
Si.

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #13 dnia: 2009-07-09, 15:28 »
poza tym że kuon ma jako jedyny dwu cyfrowy force wrzuca się do bitwy i mówi zabawcie mnie - strasze dwie karty na nie go działają strach się bać

inaczej... nie mówiłem że Kuon jest słaby. Stwierdziłem po prostu, iż z wszystkich wydanych Championów wydaje się najsłabszy. Jeśli masz jakąś inną kandydaturę chętnie wysłucham. Ale jedyne co w tym momencie co robi Kuon to dojazd do bitwy gdzie jest przeciwnik. Jego trait w praktyce moim zdaniem nie będzie w ogóle używany.

W momencie kiedy będziemy już go mięli na stole, to przeciwnik będzie miał już zapewne kilka innych postaci i co niby Kuon ma jechać ich wszystkich sam?
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #14 dnia: 2009-07-09, 15:48 »
Tak jak powiedziałem ta zmiana nic nie powoduje albo prawie nic
12 f to 12 f w wiekszości klanów to 3-4 postacie a on wcale nie jest jakoś drogi wychodzi jak każdy inny champion a pozatym ile akcji nie ma required targeting?
Walec

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #15 dnia: 2009-07-09, 15:58 »
inaczej... nie mówiłem że Kuon jest słaby. Stwierdziłem po prostu, iż z wszystkich wydanych Championów wydaje się najsłabszy. Jeśli masz jakąś inną kandydaturę chętnie wysłucham. Ale jedyne co w tym momencie co robi Kuon to dojazd do bitwy gdzie jest przeciwnik. Jego trait w praktyce moim zdaniem nie będzie w ogóle używany.

W momencie kiedy będziemy już go mięli na stole, to przeciwnik będzie miał już zapewne kilka innych postaci i co niby Kuon ma jechać ich wszystkich sam?

Czlowieku. To jest 12F (slownie: DWANAŚCIE!!!), czyli duzo. To jest samurai, hero, berserker, commander, czyli pasuje ci do kazdej talii i mozesz uzywac nim wszystkich swoich mrocznych akcji. Neguje pierwsza akcje, jaka przeciwnik na niego zagra jak jest sam (w to mu graj) i moze sie dosylac do bitew (moze np. zaatakowac, zmeczyc sie, ale i tak cie pobroni w turze przeciwnika). Zwroc tez uwage, ze moze przysylac nie tylko siebie ale tez innych, a to dobry bajer.
Dodaj do tego bajeranckie karty w stylu Setting Sun Strike, domek, Impressive Resilience itp. i ten pan zamienia sie w niezlego potwora...

I zeby odpowiedziec na twoje pytanie: Tak, Kuon moze karcic kilka innych postaci sam, samiutenki.
Time is precious. Waste it wisely.

Ageto

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 2009-07-09, 16:02 »

Czlowieku. To jest 12F (slownie: DWANAŚCIE!!!), czyli duzo. To jest samurai, hero, berserker, commander, czyli pasuje ci do kazdej talii i mozesz uzywac nim wszystkich swoich mrocznych akcji. Neguje pierwsza akcje, jaka przeciwnik na niego zagra jak jest sam (w to mu graj) i moze sie dosylac do bitew (moze np. zaatakowac, zmeczyc sie, ale i tak cie pobroni w turze przeciwnika). Zwroc tez uwage, ze moze przysylac nie tylko siebie ale tez innych, a to dobry bajer.
Dodaj do tego bajeranckie karty w stylu Setting Sun Strike, domek, Impressive Resilience itp. i ten pan zamienia sie w niezlego potwora...

I zeby odpowiedziec na twoje pytanie: Tak, Kuon moze karcic kilka innych postaci sam, samiutenki.

Zapomniałeś dodać, że kosztuje 14g. w drugiej turze można go kupić.
Claimster - centrum umów

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #17 dnia: 2009-07-09, 16:39 »
domek + holdin startowy + 2x holding klanowy - i oto Kuon jest w drugiej turze (przerażająca perspektywa)

ostatni z champów, który się trzyma od golda

coś mi się zdaje, że Kuon odziedziczy po Chagim hate i w tej edycji zejdzie śmiercią mniej lub bardziej naturalną - a może się myle
« Ostatnia zmiana: 2009-07-09, 18:13 by Shinjo Drożdż »
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2009-07-09, 16:56 »
domek + 2 holdingi startowe w 2 turze jak nie zaczynasz + 2 DOWOLNE inne holdingi?

przepraszam, jaki problem? :)
Shoju na prezydenta! :)

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 2009-07-09, 18:16 »
wyście tego chyba w akcji nie widzieli, crab na hero z kuonem w 2 tuże to bez flankeda GG, w trzeciej też nie lepiej, jak dostaje Armor of the Ryu to jest tylko płacz i zgrzytanei zębów, samo to jeździ prowincjie, samo broni, normalnie ideala pani domu... SSS go dopakuje i wyprostuje, Strength of the Bamboo nie pozwoli zabić, treit to samo + praktycznie zawsze masz pierwsza akcjie w obronie, nawet po tym 'pff' dojeździe dzięki temu 'praktycznie' nie używanemu treitowi, jedyne co to dupi to low stance... ale chwila, czego craby zaczeły używać? Shamefull injuri.. yaa hujowy jak borszcz..

btw: narazie na 3 gry w których pojawił sie w 2 lub 3 turze, raz z tym wygrałem, i tak będę się chwalił...

Rise above.