Autor Wątek: Special Gen Con announcement  (Przeczytany 2963 razy)

Walec

• eternal Personality
Odp: Special Gen Con announcement
« Odpowiedź #40 dnia: 2009-08-12, 13:19 »
(...)moje typy to:
Domatojka - bo tak, przecież każdy nie lubi niebieskich piżdzamowców :) <--- no comments...
Daigotsu - niepowtarzalna okazja zeby zabic kogos kogo zabic teoretycznie sie nie da ;D
(...)

Paneki - bo amerykanie sa poj* i stwierdzili ze jak zaglosuja na zabicie wlasnego klan chempiona (skorpy) to dostaniemy fajna fikcje...  <--- no comments...

Centurion... Zrób sobie chwilę przerwy od tej gry... poważnie... Z każdego Twojego postu przebija ostatnio fanatyczny Krejn hejt i ślepy Paneki love. To zaczyna mnie przerażać :)

A co do zabijania Champa, to jakiś taki poroniony pomysł. Daimyo umiera ostatni, najlepiej na polu bitwy, przynajmniej takie jest moje zdanie. No i bardzo będzie mi szkoda Domotaiki, nawet bez względu na preferencje klanowe. Z tego, co mi wiadomo, to Żurawie, to jedyny Klan, gdzie champion pochodzi w prostej linii od Kami. Przez wszystkie edycje się udawało, a tu nagle przyjdzie Rusty i jebutnie tak beznadziejną fikcją, że zniknie cały urok tego Klanu. Nowym Championom też dałbym szansę na wykazanie się. Chen, Kai i Shigetoshi po prawdzie jeszcze nigdzie dobrze nie zagrzali miejsca. Daigotsu nie ma jak umrzeć, bo w Krainach Cienia teoretycznie nic nie ma prawa go ruszyć (and then Rusty came along...).

No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak już pisałem: poroniony pomysł. Nie jest tak łatwo zaj...bać daimyo, a 2-3 naraz, to już zupełnie niemożliwe imho. (and then Rusty came along.... again....)
wiesz co oni maja czasem takie głupie pomysły well zabijmy fenolowi wszystkie najlepsze postacie w ciągu jednego 2 opowiadań bo jakos nam się nudzi i nie chcemy wymyslac kolejnych expów (Sezaru, Mirabu, Kaneka), albo bzdurne opowiadania o wielkim glucie z kosmosu to było tragiczne lepiej juz niech champ zginie w wyniku głosowanie z nie widzimisie ST
Walec

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2009-08-12, 13:38 »
wiesz co oni maja czasem takie głupie pomysły well zabijmy fenolowi wszystkie najlepsze postacie w ciągu jednego 2 opowiadań bo jakos nam się nudzi i nie chcemy wymyslac kolejnych expów (Sezaru, Mirabu, Kaneka), albo bzdurne opowiadania o wielkim glucie z kosmosu to było tragiczne lepiej juz niech champ zginie w wyniku głosowanie z nie widzimisie ST

Sezaru i Kaneka musieli umrzeć, bo byli z linii Toturiego, a miał być Rejs tu Tron. Ale to fakt, że tamten story był w czasie głębokiej recesji intelektualnej ST. Glut z kosmosu był gitens. Jeszcze Hitomi, jako pierwszy człowiek na Księżycu i robiło się naprawdę mrocznie :)

Walec, ja nie mówię, niech Championi zginą, ale zabijanie ich przez wyliczankę, zabija cały dramatyzm "fundamentalnej Japonii"  ;). Niech wybiją większość Krejnów z Domotaiką na czele, ale niech zrobią to w taki sposób, jak były opisywane czasy Scorpion Coup przez Johna Wicka. Wpieprzyć mnie mogą tylko kiedy to opiszą w sposob beznadziejny lub kiedy decyzja o tym będzie rezultatem głosowania ludzi o poglądach na grę pokroju Centuriona (z całym szacunkiem dla Centuriona :-*)

miyato,

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2009-08-12, 13:50 »
Centurion... Zrób sobie chwilę przerwy od tej gry... poważnie... Z każdego Twojego postu przebija ostatnio fanatyczny Krejn hejt i ślepy Paneki love. To zaczyna mnie przerażać

Wpieprzyć mnie mogą tylko kiedy to opiszą w sposob beznadziejny lub kiedy decyzja o tym będzie rezultatem głosowania ludzi o poglądach na grę pokroju Centuriona

po 1 nie masz zielonego pojęcia jakie mam poglądy o tej grze więc miło by było jakbyś się na ten temat nie wypowiadał, jak się kiedyś spotkamy i wypijemy browca to ci mogę opowiedzieć jakie one są... (do myślenia mogłoby ci dać już choćby to, że gram od paru już lat, chociaż jestem z miasta gdzie nikt w to nie gra, no ale cóż, myślenie boli, wiem...)

po 2 z całym szacunkiem dla Twojej zdolności czytania ze zrozumieniem, przeczytaj sobie jeszcze raz dokładnie moje ostatnie posty i mnie nie wku* głupim, dziecinnym generalizowaniem

Panekiego mogą uwalić, obecny jest:
a) cienki
b) drogi
c) nic nie robi, honorowym gością
d) nie jest magistrem ;D

powyższy post pewnie też przegapiłeś, z niego ten "mityczny niby mój Paneki-love" wynika ta? ciekawe... z całym szacunkiem oczywiście

wrrrr, dawno mnie na tym forum nikt nie wnerwił ale w końcu się udało ;D
Shoju na prezydenta! :)

Vasquez21

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Sklep internetowy MGŁA
« Odpowiedź #43 dnia: 2009-08-12, 13:57 »
Centurion... chill out :)

Może zrobimy sobie głosowanie na naszym forum? :)
Ciekawy jestem kogo my byśmy ubili :)
Sklep internetowy MGŁA.pl ( http://www.mgla.pl )

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 2009-08-12, 14:01 »
w ramach zabawy można by zrobić, jestem za :)

Może zrobimy sobie głosowanie na naszym forum?

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #45 dnia: 2009-08-12, 14:06 »
mnie nie wku* głupim, dziecinnym generalizowaniem

Tylko nie dziecinnym!! Za miesiąc będę miał piętnaście lat!! >:(

Centurion, ale Ty pierwszy zacząłeś generalizować, więc uspokój się, bardzo Cię proszę. Uważam, że całe to zabijanie Championa przez głosowanie, to głupota, a robienie tego przez obecny ST, to juz przesada. Imho, Nancy to tutaj wspaniały wyjątek, ale każdy wie, ze ona jest Żurawiofilką.
Walec zresztą też już napisał, że ST nie potrafi motywować żadnego ze swoich działań. Ja jedynie podałem Twój powód zabicia Championa Klanu Żurawia: "bo tak, przecież każdy nie lubi niebieskich piżdzamowców", jako kolejny powód uznania takiego głosowania za głupotę.
Champion nie powinien ginąć z powodu nielubienia danego Klanu przez graczy, gdzie ST będzie na siłe i nieudolnie dorabiało do tego ideologię. Śmierć Champa powinna być według mnie epicka.

No już, szufla na zgodę Centurion. Wielu czytalo inne Twoje posty i większośc widzi, jak bardzo kochasz Klan Żurawia. Gdybym był złośliwy, powiedziałbym, że czegoś zazdrościsz, ale ponieważ taki nie jestem, to na forum wszystkich czytających obiecuję Ci to piwo, a nawet trzy, żebys mogł mi spokojnie wyjaśnić Twoje poglądy o grze. Uszy do góry. Wakacje są, a kolejna klasa gimnazjum u mnie tuż, tuż... musze wypocząć, a nie denerwować się ;)

miyato,

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #46 dnia: 2009-08-12, 14:14 »
No zobaczymy co z tego wyjdzie, ale jak już pisałem: poroniony pomysł. Nie jest tak łatwo zaj...bać daimyo, a 2-3 naraz, to już zupełnie niemożliwe imho. (and then Rusty came along.... again....)

Jak pokazali ninja pajaka zdjac paru daimyo jest dziecinnie prosto.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2009-08-12, 14:18 »
No już, szufla na zgodę Centurion. Wielu czytalo inne Twoje posty i większośc widzi, jak bardzo kochasz Klan Żurawia. Gdybym był złośliwy, powiedziałbym, że czegoś zazdrościsz, ale ponieważ taki nie jestem, to na forum wszystkich czytających obiecuję Ci to piwo, a nawet trzy, żebys mogł mi spokojnie wyjaśnić Twoje poglądy o grze

no jak łatwo człowiek może zdobyć trzy browary, wystarczy chcieć ;)

a apropo klanu żurawia - karcianka karcinaką, gdzie jako że gram skropem to, halo, kart żurawinowych nie lubię w obecnej edycji bo są dla mnie nieznośnie nieznośne :P (jak by mi się chciało wydawać kasę na złożenie żurka to sam bym zagrał... )

A jeśli chodzi o ulubione klany fabularnie to żuraw jest razem z lwem na drugim-trzecim miejscu u mnie więc wiesz... ;)

Kakita Miyato

• Crane Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #48 dnia: 2009-08-12, 14:30 »
(...) kart żurawinowych nie lubię w obecnej edycji bo są dla mnie nieznośnie nieznośne :P (...)

OMG... Centurion, gdzie Ty byłeś jak zaczynał się Skorpionowy Samurai?
I dobrze, że chyba nie pamiętasz Diamonda (i bodaj wcześniejszych edycji), gdzie faktycznie Żuraw był victory condition. Teraz jest mega wyrównany poziom, w porównaniu z tym, co było.
Jeszcze tylko ST muszą zreformować.

miyato,

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #49 dnia: 2009-08-12, 14:37 »
Tylko nie dziecinnym!! Za miesiąc będę miał piętnaście lat!!

Robisz sobie jaja prawda?  ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???

Ty Centurion to nie lubisz kucy wiec dlaczego tutaj jakas scieme walisz i dywersje o zurawiach? he?
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2009-08-12, 14:52 »
Ty Centurion to nie lubisz kucy wiec dlaczego tutaj jakas scieme walisz i dywersje o zurawiach? he?

ciiii, bo się wyda ;)

Feroz

• Phoenix Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • ??????? ??????? ???????
« Odpowiedź #51 dnia: 2009-08-12, 16:39 »
Champion nie powinien ginąć z powodu nielubienia danego Klanu przez graczy

Przecież właśnie o to chodzi w całym tym cyrku. Głosujemy i wybrany leci z domu wielkiego brata. Więc wtf? :)
+5 do lansu (by Sephirion)

Sephirion

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
    • Lastefem
« Odpowiedź #52 dnia: 2009-08-12, 19:19 »
Ja tam sie ciesze. Jakis champion wykituje. Smierc postaci ktorej nie darze sympatia zawsze polepsza mi humor. A w tej chwili nie ma champa za ktorym byl plakal. Jedyny ktorego nie chcialbym zobaczyc jak zdycha to (o zgrozo :o) Chen. Co prawda 'moj' klan oberwal ale chyba nikt kto czytal nie zapomni przez dluuugi czas akcji z lina i czterema konmi :D. Koles jest naprawde pro. A reszta? wyliczmy:

- Kuon? Lubie, ale czas juz na niego. Moze umierac
- Domotajka? Nie lubie - moze umierac.
- Kei? Meh. Whatever.
- Shigetoshi? j.w.
- Naizen? Co jakis czas walnie fajnym tekstem. To wszystko. Moze umrzec.
- Tsukimi? To Fenole maja championa?
- Paneki? Lubie typa ale rok pojawiania sie w fikcjach tylko i wylacznie w sypialni jakos mnie zniechecil. Bardzo chcialbym zobaczyc tu jakas zmiane. Ma moj glos na zejscie od swinskiej grypy. Nie bo go nie lubie. Nie bo licze na fikcje. Ma bo chce innego champa. Bayushi Miyako najchetniej ;). Juz czas na powrot do silnej kobiecej reki za sterami Skorpiona.
- Daigotsu? Moj drugi faworyt. Tez lubie typa. Jest badass i w ogole, ale chcialbym zobaczyc jakas nowosc za sterami Spidera.

W kazdym razie kogo nie urzna - jestem za. Tylko szkodaby bylo stracic Chena bo to naprawde fajna (imo) postac.

A jeśli chodzi o ulubione klany fabularnie to żuraw jest razem z lwem na drugim-trzecim miejscu u mnie więc wiesz... ;)
WIEDZIALEM, ze cos z Toba jest nie tak. Teraz juz wiem co ;).
Czytaj karty, potem pytaj.
Czytaj rulsy, potem pytaj.
Sprawdź, czy ktoś już o to pytał, potem pytaj.
Myśl. Potem pytaj.

TooS

• Crab Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • In your base, smashing your statues.
« Odpowiedź #53 dnia: 2009-08-12, 19:57 »
On tak wieczorami, kiedy nikt nie patrzy, zaklada niebieska bielizne i siwa paruke i prezy sie przed lustrem. Wiesz, taki sposob na odreagowanie stresow dnia codziennego.

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #54 dnia: 2009-08-13, 00:40 »
Bayushi Miyako najchetniej Mrugnięcie. Juz czas na powrot do silnej kobiecej reki za sterami Skorpiona.

Nikt lepiej niż klan małpy nie będzie rządził skorpem. imo Miyako jest pro babka :P

- Tsukimi? To Fenole maja championa?

Z nią jest to najpiękniejsze jest że jak umrze to się nikt nawet nie dowie bo w opowiadaniu o tym nie napiszą :) a w następnej edycji po prostu będzie kto inny z keywordem clan champion :) Taki już żywot "szarej" myszy.
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2009-08-13, 08:38 »
U Phenola jest dwu władza 5:1 więc ten biedny champ zazwyczaj ginie zakrzyczany przez rade żywiołów ot cała prawda o tsukimi
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2009-08-13, 17:59 »
Juz czas na powrot do silnej kobiecej reki za sterami Skorpiona.

Cycki Kurumi na clan champa!
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!