Autor Wątek: To nie żart - Prezydent nie żyje  (Przeczytany 4573 razy)

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
Odp: To nie żart - Prezydent nie żyje
« Odpowiedź #40 dnia: 2010-04-13, 22:04 »
szacunek to tu raczej kazdy ma, ale zeby od razu na Wawelu? ja tam nie wiem czy np. p.pr. gabriela narutowicza tez pochowali na wawelu? a tez zginal tragicznie

Nie widzę tu tego szacunku, tylko podśmiechujki właśnie.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2010-04-13, 22:09 »
szacunek to tu raczej kazdy ma, ale zeby od razu na Wawelu? ja tam nie wiem czy np. p.pr. gabriela narutowicza tez pochowali na wawelu? a tez zginal tragicznie

mnie osobiście jebie gdzie go pochowają byle by już się skończył ten martyrologiczny spektakl po piruecie prezydenckiego tupoleva.

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2010-04-13, 23:02 »
yeah, what horror said +1

gokish

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #43 dnia: 2010-04-13, 23:14 »
Ogólnie czy jest sens pochować prezydenta na Wawelu ? Przecież Wawel to aktualnie muzeum ... lepiej  byłoby gdyby para prezydencka została pochowana bliżej ludzi a nie tam gdzie za wstęp trzeba płacić ...

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #44 dnia: 2010-04-13, 23:30 »
Trzej Prezydenci są pochowani w katedrze w Warszawie. IMHO to byłoby lepsze miejsce niż Wawel. Prof. Nałęcz stwierdził dzisiaj, że (poza Piłsudskim), każdy nie-król który został tam pochowany był chowany długo po fakcie, kiedy było wiadomo jak go historia osądzi. A i co do Piłsudskiego, nasi współcześni zgadzają się, że należy mu się miejsce na Wawelu. Ale... rodzina spytała, osoba odpowiedzialna (ks. kard. Dziwisz) wyraziła zgodę, o czym tu dyskutować? Klamka zapadła.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Walec

• eternal Personality
« Odpowiedź #45 dnia: 2010-04-13, 23:52 »

Flint powiedzmy sobie szczerze był kiepskim prezydentem i niczym sobie nie zasłużył na pochówek na Wawelu
tragiczna śmierć to nie żadne osiągnięcie
moim zdaniem to już Kaczorowski  ( prezydent na Obczyźnie ) bardziej zasługuje na ten zaszczyt niż Lech
to nie podśmiechówki tylko czysta prawda
czy przez prawie 5 lat jesteś w stanie wskazać jakieś osiągnięcie Lecha poza sianiem zamętu i bycie marionetką swojego brata?
Jego śmierć to tragedia ale niech go ona nie wybiela
« Ostatnia zmiana: 2010-04-14, 07:49 by Walec »
Walec

Zombi Damien

• Spider Clan
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #46 dnia: 2010-04-14, 01:08 »
rozumiem szacunek dla zmarłego ale...

no tu trzeba mieć też szacunek dla historii, Wawel to jednak miejsce szczególne, wyolbrzymiając: Egipcjanie nie wsadzają prezydentów do piramid...

Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

Manit0u

• Phoenix Clan
  • temptation Personality
  • *
  • Hmmm...
« Odpowiedź #47 dnia: 2010-04-14, 03:26 »
Ja tam caly czas licze, ze jednak pochowek na Wawelu nie dojdzie do skutku (jakos moja nieduza glowina nie jest w stanie pomiescic takiej mysli). A i tak, zerkajac od czasu do czasu w magiczne pudelko, zaluje teraz bardzo rodziny LK (moze poza Jarkiem) bo juz sie zaczynaja mega biografie, wspomnienia, wyciaganie szlachetnych przodkow, relacje sasiadow, opisy dokarmiania bezdomnych kotow, zbieranie niedopalkow z ulicy i wyrzucanie ich do kosza itp. itd.
Nie wiem jak wy to odbieracie, ale dla mnie ta cala szopka i wszechobecny Szopen (see what I did there?), tudziez zawadzace skrzypce oraz gazety, ktore zawieraja tylko 1 krotka wiadomosc i tysiac piecset ogloszen z wyrazami wspulczucia, to juz jest ponizej krytyki i az mnie mdli od tego...
Time is precious. Waste it wisely.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #48 dnia: 2010-04-14, 08:05 »
Hmm, brakuje jeszcze pod wawelem stalowego, 5-cio metrowego Lecha który za wysłanego SMSa (10zł+VAT) będzie... pluł jadem.
« Ostatnia zmiana: 2010-04-14, 08:15 by kempy »
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

gregu

« Odpowiedź #49 dnia: 2010-04-14, 09:15 »
w sumie każdy wojak ginie za ojczyznę, nawet ci co nie wiem co robią w Iraku, na wawel ich..
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #50 dnia: 2010-04-14, 10:28 »

Flint powiedzmy sobie szczerze był kiepskim prezydentem i niczym sobie nie zasłużył na pochówek na Wawelu
moim zdaniem to już Kaczorowski  ( prezydent na Obczyźnie ) bardziej zasługuje na ten zaszczyt niż Lech
to nie podśmiechówki tylko czysta prawda
czy przez prawie 5 lat jesteś w stanie wskazać jakieś osiągnięcie Lecha poza sianiem zamętu i bycie marionetką swojego brata?
Jego śmierć to tragedia ale niech go ona nie wybiela
W 100% zgadzam się z Walcem. Wygląda na to, że jego jedynym osiągnięciem była spektakularna smierć w wypadku, a to nie jest żadna zasługa. Jest mi bardzo przykro, że zginął i współczuję jego rodzinie (naprawdę!), ale jednocześnie myślę, że jego prezeydentura oraz rządy PiS były tragedią dla Polski i jako polityk absolutnie nie zasługuje na miejsce w narodowym panteonie, a to obecne wychwalanie go pod niebiosa przez klasę polityczną uważam za żenującą próbę zbicia kapitału politycznego. I zdaje się, że większość ludzi na tym forum również to dostrzega.

gregu

« Odpowiedź #51 dnia: 2010-04-14, 11:15 »
W 100% zgadzam się z Walcem. Wygląda na to, że jego jedynym osiągnięciem była spektakularna smierć w wypadku, a to nie jest żadna zasługa. Jest mi bardzo przykro, że zginął i współczuję jego rodzinie (naprawdę!), ale jednocześnie myślę, że jego prezeydentura oraz rządy PiS były tragedią dla Polski i jako polityk absolutnie nie zasługuje na miejsce w narodowym panteonie, a to obecne wychwalanie go pod niebiosa przez klasę polityczną uważam za żenującą próbę zbicia kapitału politycznego. I zdaje się, że większość ludzi na tym forum również to dostrzega.

count me in
Twoje posty nie wnosza nic do dyskusji a tylko robia burdel. Ale nie przejmuj sie za bardzo tym, duzo osob pisze tutaj bez sensu, takze sam w tym nie jestes :D

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #52 dnia: 2010-04-14, 13:49 »
I jeszcze w dodatku cały kraków będzie przez weekend sparaliżowany. Trzeba uciekać na weekend do domu... ><

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #53 dnia: 2010-04-14, 13:53 »
Czekam na pomysł beatyfikacji i przeniesienia stolicy do Krakowa ;D
Shoju na prezydenta! :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #54 dnia: 2010-04-14, 14:13 »
Ogolnie wlaczyl mi sie wyjebizm sytuacyjny... czyli probuje przeczekac cala ta szopke i nie czytam newsow,  nie ogladam TV, nie czytam gazet... stad dowiaduje sie o takich akcjach od was. I powiem tyle, ze mam takie samo zdanie jak 90% uzytkownikow sie tutaj wypowiadajacych. Chowanie prezydenta, ktorego najwiekszym osiagnieciem jest tragiczna smierc, na Wawelu to policzek we wszystkich juz tam pochowanych, z ktorych to najmniej zasluzony wyprzedza o lata swietlne przyszlego rezydenta.

« Ostatnia zmiana: 2010-04-14, 14:32 by Ertai »
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

gaijin

• Crane Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #55 dnia: 2010-04-14, 17:31 »
Ogolnie wlaczyl mi sie wyjebizm sytuacyjny... czyli probuje przeczekac cala ta szopke i nie czytam newsow,  nie ogladam TV, nie czytam gazet...
Witaj w klubie. Ja już się powoli zaczynam bać otwierać lodówkę.. ::)

Gurney

• Unicorn Clan
  • *
« Odpowiedź #56 dnia: 2010-04-14, 17:40 »
a pamietacie taki stary kawal, jak to rozbil sie pociag z politykami PiSu, na miejsce docieraja sluzby, ale w wagonach juz nikogo nie ma... tylko gdzies tam obok sie chlopi kreca. Jeden z ratownikow sie pyta czy ktos byl w pociagu. Na to chlopi mowia, panie byli, alesmy wszystkich pochowali... Jak to nikt nie przezyl? Nie, no niektorzy mowili, ze zyje, ale kto by tam politykom wierzyl...

Ogolnie w mediach jest wielki dramat, a pouczajace by bylo kazdemu z dziennikarzy przedstawic, to co jakis czas temu mowil o danym polityku, na ktorego czesc teraz pieje.... no nic, trzeba to jakos przezyc. Radio, TV, gazety mozna olac, ale mi sie zygac chce od szarosci na kazdej ze stron w necie

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #57 dnia: 2010-04-14, 18:15 »
Król Jan III Sobieski
Król Michał Korybut Wiśniowiecki
Książę Józef Poniatowski
Król Stefan Batory
Król Władysław IV Waza
Król Zygmunt II August
Król Stanisław Leszczyński
Król August II Mocny
Król Zygmunt I Stary
Król Zygmunt III Waza
Król Jan Kazimierz Waza
Anna Jagiellonka
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Gen. Władysław Sikorski
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki

Lech i Maria Kaczyńscy
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Keigo

• Phoenix Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #58 dnia: 2010-04-14, 20:01 »
Król Jan III Sobieski
Król Michał Korybut Wiśniowiecki
Książę Józef Poniatowski
Król Stefan Batory
Król Władysław IV Waza
Król Zygmunt II August
Król Stanisław Leszczyński
Król August II Mocny
Król Zygmunt I Stary
Król Zygmunt III Waza
Król Jan Kazimierz Waza
Anna Jagiellonka
Tadeusz Kościuszko
Józef Piłsudski
Gen. Władysław Sikorski
Adam Mickiewicz
Juliusz Słowacki

Lech i Maria Kaczyńscy

Gdzie jest (są) Wally?
(\__/)
(='.'=)
(")_(")
This is Bunny. Copy and paste Bunny into your sig to help him gain world domination.

Flint

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #59 dnia: 2010-04-14, 20:40 »
(...)

Był kiepskim prezydentem, BO? Bardzo jestem ciekaw Twoich przykładów. Co do bycia marionetką - Tusk jest marionetką sondaży. Jeśli któryś z jego pieczeniarzy (obojętnie, Komóra czy Radek), zostanie prezydentem, możesz mieć pewność, że będą marionetkami Tuska (który jak wyżej). Wydaje mi się, że to mimo wszystko gorszy deal. Swoją drogą, jak bracia mają wspólny cel i wspólne poglądy, to czemu któryś z nich musi być marionetką drugiego? No bez jaj...

Jaką, ku*wa, tragedią? Zapytam Cię jak Walca, o przykłady. Bo że giewu nawrzeszczałą się o tym, że Kaczyńscy to faszyści, to wiemy wszyscy, ale przygłady jego "tragicznych" rządów? Dawaj. Musiało być naprawdę źle, skoro rządy niewykształconego Wałęsy, który spieprzył absolutnie wszystko, czego się dotknął po zostaniu prezydentem, i kręcącego i często uchlanego Kwaśniewskiego, który się niczym specjalnym nie wykazał, były od rządów Kaczyńskiego lepsze.
Crab Clan • Lion Clan • Scorpion Clan • Spider Clan • Shadowlands • House Greyjoy • AGOT Paratrooper • Inexperienced • Unique
Hokus-pokus, nie masz buta, Twoja stara to Fosuta!