Autor Wątek: The Plague War - previu na głównej  (Przeczytany 119826 razy)

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
Odp: The Plague War - previu na głównej
« Odpowiedź #240 dnia: 2010-05-10, 21:17 »
Obudziłeś bestię - pocisnę tym w Pradze na jakimś pobocznym turnieju

;D

jakim pobocznym turnieju- bedziesz zbyt zajety lupaniem przeciwnikow w topie zeby Ci starczylo czasu na jakies poboczne turnieje, mysle ze topa robisz czyms takim na pelnym luzie... ;)
« Ostatnia zmiana: 2010-05-10, 21:19 by Breaker »
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #241 dnia: 2010-05-10, 21:33 »
+1F dla samurajow jest praktycznie bez znaczenia postacie po mojej stronie zwykle nie dozywaja do rezolucji
nie ma tez kill akcji tylko ranged a tu jest drobny problem
crane ma za malo forca zeby strzelic za duzo wiec wiekszosc postaci jest dla tego strzalu nieosiagalna
reszta natomiast albo chowa sie za farmerem czy innym malym followerem albo strzal trafia w outera
Po tym jak napisałeś te 3 rzeczy (których się domyślałem, ale nie chciałem insynuować) dla mnie wszystko jest już jasne. Jeśli masz nagminnie takie problemy, to po prostu nie udało Ci się złożyć dobrego decku pod SD, albo źle rozgrywasz partie. Or both.

EDIT: Aha, i dla jasności: ten post nie ma na celu jakiegoś pwnowania czy udowadniania, kto ma większego, więc bez obrażania się, bitte.

ze swojej strony powiem tak-> moj najmniejszy lewek golas ma 4F. 3 outer wall w decku tez sa. od biedy wcisnie sie i duty...calosc pilnuje senichi. SD daje w zasadzie gl honor/zabijanko wliczony w straty wlasne wynikajace z ataku.
no i samuraj sobie kleka wiec te 4-5F sobie grzecznie lezakuje + to jeden typek mniej ktory ma manie pojedynku.
wiec pewnie to kwestia deckow z jakimi sie masz powalczyc. /za to taka wersja z zabawa favorem i dishonorowaniem jest mega problematyczna/

nowy domek to w zasadzie to czego potrzeba bylo do oswiecenia (ten najbardziej mnie kreci ale niebieskich pidżamek bym nie zdzierzyl). na oko sa w zasadzie wszystkie potrzebne elementy (tylko shugasow trzebaby poszukac w feniolu)-> najtrudniej jest wlozyc RoF,wiec powtarzalny duel jest naprawde cacy.
i narzekac nie ma na co-> jest o klase lepszy niz nowa lwia twierdza (o arcie nie wspominajac)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #242 dnia: 2010-05-10, 22:21 »
+1F dla samurajow jest praktycznie bez znaczenia postacie po mojej stronie zwykle nie dozywaja do rezolucji
crane ma za malo forca zeby strzelic za duzo wiec wiekszosc postaci jest dla tego strzalu nieosiagalna
reszta natomiast albo chowa sie za farmerem czy innym malym followerem albo strzal trafia w outera
Po tym jak napisałeś te 3 rzeczy (których się domyślałem, ale nie chciałem insynuować) dla mnie wszystko jest już jasne. Jeśli masz nagminnie takie problemy, to po prostu nie udało Ci się złożyć dobrego decku pod SD, albo źle rozgrywasz partie. Or both.

EDIT: Aha, i dla jasności: ten post nie ma na celu jakiegoś pwnowania czy udowadniania, kto ma większego, więc bez obrażania się, bitte.

ze swojej strony powiem tak-> moj najmniejszy lewek golas ma 4F. 3 outer wall w decku tez sa. od biedy wcisnie sie i duty...calosc pilnuje senichi. SD daje w zasadzie gl honor/zabijanko wliczony w straty wlasne wynikajace z ataku.
no i samuraj sobie kleka wiec te 4-5F sobie grzecznie lezakuje + to jeden typek mniej ktory ma manie pojedynku.
wiec pewnie to kwestia deckow z jakimi sie masz powalczyc. /za to taka wersja z zabawa favorem i dishonorowaniem jest mega problematyczna/

nowy domek to w zasadzie to czego potrzeba bylo do oswiecenia (ten najbardziej mnie kreci ale niebieskich pidżamek bym nie zdzierzyl). na oko sa w zasadzie wszystkie potrzebne elementy (tylko shugasow trzebaby poszukac w feniolu)-> najtrudniej jest wlozyc RoF,wiec powtarzalny duel jest naprawde cacy.
i narzekac nie ma na co-> jest o klase lepszy niz nowa lwia twierdza (o arcie nie wspominajac)

W obecnej mecie najtrudniej to jest raczej ziemniaka wsadzić, RoF to raczej jest bułka z masłem.

Spółka Rządzi , Spółka Radzi , Spółka nigdy Cie nie zdradzi!

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #243 dnia: 2010-05-10, 23:01 »
A ganielne 2 F na postaci w napadzie w niebieskich duelistach nie pomaga w tym.... po prostu brakuje czegos co robi terrible terrible damage.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Zombi Damien

• Spider Clan
  • experienced Personality
  • *
  • Srogi Plugawiec
« Odpowiedź #244 dnia: 2010-05-11, 00:12 »
akuma wskakujacy z reliefa za pana dueliste w niebieskiej pizamie jest zawsze dobry(aczkolwiek unikatowy)
Spider Clan * Daimyo * Middle Finger of the Dark Lord * Shugenja * Shadowlands * Unique * Loyal

Lose 20 Honour.

Open/Battle: Umrzyj.

bigrat

• Ronin
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #245 dnia: 2010-05-11, 01:39 »
i masz dwa razy więcej od życia :D

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #246 dnia: 2010-05-11, 08:53 »

W obecnej mecie najtrudniej to jest raczej ziemniaka wsadzić, RoF to raczej jest bułka z masłem.

zabicie rezolucja tez pomaga.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Endriu

• Unicorn Clan
  • Personality
  • *
  • Moral Victor Exp2...
« Odpowiedź #247 dnia: 2010-05-11, 11:11 »
Mały mieczyk z małą abilitką i nie Unique
http://www.l5r.com/images/RisingSunBlade.jpg
Edycja drogich ataczy, z mocnymi umiejętnościami.

Unicorn ● Clan ● Samurai ● Cavalry ● Loyal ● Unique
Zły RELEASE boli przez całe życie
NIE JADAM REESOTTO!

Aki

• Dragon Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #248 dnia: 2010-05-11, 11:23 »
auuuaaa... jakie drogie...

+6F/+1C za 8...
i abilitka za bow'a zniszcz coś co ma 5 lub mniej F i jest bez atache'a nie jest zła...

tylko ten koszt...

heh, w kansajach, jak już zaczną działać, będzie trzeba grać ze 2x Secluded Outpost i 3x War Encampment by wyrobić z kasą na takie zabawki...
"Czasem drobny gest znaczy więcej, niż najbardziej heroiczny wyczyn..."

Olo

• Crane Clan
  • inexperienced Personality
  • *
« Odpowiedź #249 dnia: 2010-05-11, 11:26 »
ta maly mieczyk z trzyosobowa zaloga...
ale do yari calkiem dobry akcje pod navala tez ma ok

Breaker

• Dragon Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #250 dnia: 2010-05-11, 12:18 »
ludzie, to jest po prostu ciezka elita na mieczu. ja narzekac nie bede, wlasnie mowilem komus ostatnio ze chetnie przygarnalbym jakas duza giwere za 6-8 golda. zobaczymy czy jest efektywny kosztowo, ale wolalbym gdyby byl 5/1 za 6
Mirumoto Breaker
Dragon Clan - Samurai - Magistrate - Duelist - Kensai - Experienced 1 - Harbinger of Winter - House Martell Loyalist - AGOT paratrooper

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #251 dnia: 2010-05-11, 12:19 »
Fajne, w sam raz na to zeby dostało to to Stolen property czy siakimś innym trickiem ;)
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #252 dnia: 2010-05-11, 12:24 »
AAAA.... miecz dla Onich !!!!

Me likes :)

Ertai

• Unicorn Clan
  • eternal Personality
  • *
  • You must construct additional Pylons
    • SpeedSoft
« Odpowiedź #253 dnia: 2010-05-11, 12:25 »
Dokladnie :)

Nie jest glupie, bardzo nie glupie. A wiecie co jest najlepsze? To nie jest unique :)
Duelisci na wpierdol juz zacieraja rece.
Cytat: Breaker
nie, bo event jest eventem a wiec nic nie kosztuje. a akcja to akcja- musi dojsc i tracisz karte z reki, wiec tak jakby placisz.

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #254 dnia: 2010-05-11, 12:27 »
Przeciwnik już szykuje routy ;)

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #255 dnia: 2010-05-11, 12:41 »
Przeciwnik już szykuje routy ;)

my szykujemy obfuskacje:)

Togashi Sparrow

• Dragon Clan
  • *
« Odpowiedź #256 dnia: 2010-05-11, 12:46 »
Płać i płacz :)

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #257 dnia: 2010-05-11, 12:46 »
Lepsza wersja Fubatsu No-Dachi i do tego nie unikalny.

klusek

• Scorpion Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • CEO of Spółka
« Odpowiedź #258 dnia: 2010-05-11, 12:55 »
Jeszcze a propos płakania jakie to ninje są słabe  - to jest idealna broń do ninjasów:

1.) z takim majchrem każda ninja stuka prowincje
2.) współpracuje z poison tokenami, które zmniejszają force
3.) jak można grać 6 sneaków w decku to otwiera ciekawe możliwości powtarzalnego killa

Venirr

• Scorpion Clan
  • inexperienced Personality
  • *
  • 13th Lich Lord
« Odpowiedź #259 dnia: 2010-05-11, 13:06 »
fajne, fajne - ale czy kensaje odbiją sie od dna?