Autor Wątek: Facebook previu  (Przeczytany 31093 razy)

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
Odp: Facebook previu
« Odpowiedź #100 dnia: 2010-05-20, 10:35 »
Mi się tam podoba do Skautówki Switchowej w żurze. Pobiegnie, strzeli z domku, umrze i 5 honoru do góry. ;D

Shinjo Drożdż

• Quartz Magistrate
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #101 dnia: 2010-05-20, 10:52 »
fajna postać
Unicorn Clan Samurai - Shugenja - Bounty Hunter - Defender of the Clan - Khan Oportunist - Cavalery

"Choćbym kroczył ciemną doliną, zła się nie ulękne..." bo to ja tu jestem największym skurwielem

Geralt_Bialy_Wilk

• Mantis Clan
  • temptation Personality
  • *
« Odpowiedź #102 dnia: 2010-05-20, 11:11 »
Przerąbane jest to, że trait odpala się też podczas rezolucji. Generalnie to - umre - will - umre? :P

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #103 dnia: 2010-05-20, 11:23 »
Przerąbane jest to, że trait odpala się też podczas rezolucji. Generalnie to - umre - will - umre? :P
I to jest najlepsze ^^

Rise above.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #104 dnia: 2010-05-20, 11:23 »
No nareszcie ktoś pomyślał i zrobił Deathseekera z traitem honorgainowym, a nie akcją.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #105 dnia: 2010-05-20, 11:26 »
Jeszcze by się przydał taki z treitem: After XXX enters play gain 2honor :P

Rise above.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #106 dnia: 2010-05-20, 12:02 »
Mi się tam podoba do Skautówki Switchowej w żurze. Pobiegnie, strzeli z domku, umrze i 5 honoru do góry. ;D

A wyjaśnij mi dlaczego 5 honoru bo troche nie rozumiem.
Domek żura działa w bitwie a zysk honoru przez deathseeker'a a action phase wiec kombo nie współgra ze sobą, jeśli jestem w błędzie to mnie popraw.

Wilczy

• Crane Clan
  • Personality
  • *
  • You have activated my Trap Card
    • ShadowForum
« Odpowiedź #107 dnia: 2010-05-20, 12:04 »

Domek żura działa w bitwie a zysk honoru przez deathseeker'a a action phase wiec kombo nie współgra ze sobą, jeśli jestem w błędzie to mnie popraw.

Tasiek:
DS jedzie do bitwy.
Strzela z domku - robi 2 honoru
Leży, nie leży, albo zabiją go z akcji, albo w rezolucji - 3 honoru
???
Profit.

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #108 dnia: 2010-05-20, 12:12 »
3 deathseeker z honor gainem. hero-wiec od razu pod nowy domek (bo battle ma slabszego od Seiichiego).
ale nie do konca mnie przekonuje (z punktu widzenia honorowki)-> za duze ryzyko ze przy 8-9postaciach z 0PH nie kupie nikogo z honorem z prowincji. no i akcja taka sobie przy VPoI. a i spojrzenie trzeba miec inne niz nieszczesne niebieskie pidzamki.
jego przydatnosc wyjdzie w praniu. (jest bardzo duzy wybor dobrych postaci...i czesc po prostu lezy w klaserze)
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #109 dnia: 2010-05-20, 12:13 »

Trait Haruya działa w atack phase, a nie w action phase. ;)

Rise above.

sejmitar

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
  • jestem barmanem na tym forumie
    • http://ccg.webd.pl
« Odpowiedź #110 dnia: 2010-05-20, 13:19 »
Ta, 'kiwnij kartę z mniejszym force niż mój' (na herosie) słabsze od 'tactical, kiwnij się : kiwnij unit z mniejszym forcem niż force mojej postaci' (na taktyku), dobre...

Koleś jak na deathseekera jest uberzajebisty. Robi honorgaina zawsze, a nei tylko ze swojej debilnej akcji. Ma herosa (więc kombi się z całą herosologią). Ma jakąś grywalną abilitkę, i do tego 3F za 6G. Do decku deathseekerowego wejdzie natychmiast.
Lion Clan • Samurai • Grumble • Unique
Nie ma mnie na forum do czasu premiery L5R CCG.

TASIEK

• Spider Clan
  • Personality
  • *
« Odpowiedź #111 dnia: 2010-05-20, 13:21 »
O fucktycznie może niedopatrzenie taka mała literówka a zmnie nia tak wiele, nie wiem czemu od razu skierowało mnmie to na action phase.

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #112 dnia: 2010-05-20, 15:03 »
w koncu deathseeker ktory nie napisane : popelnij samobojstwo. bardzo fajna karta do lewka

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #113 dnia: 2010-05-20, 15:06 »
Ta, 'kiwnij kartę z mniejszym force niż mój' (na herosie) słabsze od 'tactical, kiwnij się : kiwnij unit z mniejszym forcem niż force mojej postaci' (na taktyku), dobre...

ja nie pisalem ze seiichi jest przekozak tylko ze jako taktyk jest dosyc podobny. Matsu Kita ma podobna akcje a jakos peanow na jej temat nie pisza.
co nie zmienia faktu ze deathseekerzy w honorowce sa ryzykowni (chociaz ciekawe akcje w fate mozna pod nich ulozyc, a np Cleansing Death mnie coraz bardziej korci)-tam trzeba miec pewne 4ph we wlasnej dynastii.
Dyplomata - ktoś, kto potrafi powiedzieć "spierdalaj" w taki sposób, że poczujesz podniecenie w związku ze zbliżającą się wyprawą.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #114 dnia: 2010-05-20, 17:27 »

ja nie pisalem ze seiichi jest przekozak tylko ze jako taktyk jest dosyc podobny. Matsu Kita ma podobna akcje a jakos peanow na jej temat nie pisza.
co nie zmienia faktu ze deathseekerzy w honorowce sa ryzykowni (chociaz ciekawe akcje w fate mozna pod nich ulozyc, a np Cleansing Death mnie coraz bardziej korci)-tam trzeba miec pewne 4ph we wlasnej dynastii.

Comba na deathseekerach są mroczne i dają więcej honoru niż wykupowanie postaci. Problem w tym że oni umierają przy tych combach.

Rise above.

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #115 dnia: 2010-05-22, 10:14 »
Jak ktos gral w Okami to skojarzenia beda oczywiste... az zenujaco oczywiste. Brawo za oryginalny rysunek

Zdolnosc taka nijaka... ogolnie meh... a i te japonskie nazwy sa zalosne...

Spokojnie - nie pierwszy raz to i nie ostatni przecież:

http://pages.sbcglobal.net/sarah-and-zen/l5r/easter_eggs.html

Btw, jest gdzieś lista tego typu rzeczy, tylko że w nowszych dodatkach? Oni no Colsony itp.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

quas

• Lion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 2010-05-23, 00:12 »

Comba na deathseekerach są mroczne i dają więcej honoru niż wykupowanie postaci. Problem w tym że oni umierają przy tych combach.

owszem. co nie zmienia faktu ze w honorowce bardzo wazna jest pewna stabilnosc. zeby theme dzialal to potrzeba z 7-9 szt. z to daje wysokie prawdopodobienstwo postaci z 0ph w dynastii. no i wtedy VPoI sa problematyczne.
w normalnych warunkach mozna byc rownie szybkim honor grabberem jak np feniol,1-2 bitwy i odpala sie masakryczna ilosc akcji z honor gainem (ost w ture odpalilem +17).

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 2010-05-23, 10:19 »
Niestabilność deathseekerów głównie polega na tym że umierają do tego honor gaina :P

Rise above.

misiaczek

• Unicorn Clan
  • toolbox Personality
  • *
  • Unicorn Clan Instigator
« Odpowiedź #118 dnia: 2010-05-23, 10:33 »
Niestabilność deathseekerów głównie polega na tym że umierają do tego honor gaina :P
oj tam taka niedogodność mała :P
Guns don't kill people. Psychotic bears with machetes do.

Matsu Girro

• Lion Clan
  • toolbox Personality
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 2010-05-24, 08:49 »

Rise above.