Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Zawiodłem się na melee atak. Liczyłem że bardziej odróżnią go od rangeda, np. że blokuje go broń lub zbroja lub byle item a nie follower jak w rangedzie.
Z nową zasadą usuwającą nietykalność można zniszczyć z pomocą tego czaru np. ten stronghold. Szczerze powiedziawszy nie wiem co się wtedy dzieje. Blue screen?
Cytat: kempy w 2011-10-24, 23:34Z nową zasadą usuwającą nietykalność można zniszczyć z pomocą tego czaru np. ten stronghold. Szczerze powiedziawszy nie wiem co się wtedy dzieje. Blue screen?Pomijam jak głęboki jest to problem, z punktu widzenia nie grających w legacy , ale :"Keywords on abilities don?t move upThis was a rule that most players didn?t even know about, so it was decided to get rid of it entirely. In Celestial Edition, if a personality had an ability with a keyword (such as Chuda Atsuro?s Maho Reaction) that keyword actually moved up to the personality, giving him more keywords than most people knew about, often times leading to misplays when a card needed to know how many keywords a personality had."
Wiem, ale Fires of War i Whispers of the Dying Sun pokazało, że ten rules ma zanaczenie.
Nie wydaje mi się, żeby to był błąd. Na spellu jest napisane, że karta ma mieć maho ability, nie koniecznie maho keyword. Stronghold ma maho ability, więc w tym wypadku zasada dotycząca "dziedziczenia" keywordów nie ma znaczenia.