Autor Wątek: Nowa errata  (Przeczytany 9762 razy)

Matsushiro

• temptation Personality
Odp: Nowa errata
« Odpowiedź #40 dnia: 2012-09-18, 12:24 »
Dobra, to jedziemy:

Matsushiro A wyjazd do Barsy nie jest wycieczką? Jeśli nie, to ja mogę sypnąć argumentem, że potrzebowałem godziny na pływach na morskiego i przez to ich nie zrobiłem, więc mi też się wszystko w tej kategorii jeb* - dodaj do tego, że w tamtym czasie dorabiałem sobie jako student od kwietnia do października na żaglach i akurat posiadanie st. morskie w znaczący sposób by podniosło moją gażę, a tak miałem jeden sezon w plecy  ;D

Wydaje mi się, że nie jest to wycieczka :)

Tak, Szczerze mówiąc to AEG na pewno nie chce by Mantisy wygrały jakiś większy turniej oraz Blitze Fenixowe.
Po takiej erracie Lwy dostały zielone światło.
Patrząc z perspektywy stanów top 8 Gencon:

Tim Wells (Lion)
Roby Swann (Lion)
Eric Gardiner (Mantis)
Dan Dineen (Mantis)
Case Kiyonaga (Mantis)
James Donnithorne-Tait (Phoenix)
Than Ahmad (Phoenix)
Randy Green (Unicorn)

Po usunięciu nadmiaru zostaje Lion i jakiś wałęsający się konik :)

Miejmy nadzieję, że jakiś Ninja dek wygra i zrobi zamieszanie w  Rokuganie

Zawłaszcza po takim obwieszczeniu:)

L5R World Championships ? ?Scion of the Colonies?

With the forces of the Empire, in the form of an Imperial Legion, marching toward the Second City, the situation within the capital of the Colonies has grown quite grave. Many of the lower classes have fled, taking refuge with family or friends throughout the region. Those of the samurai caste are not inclined toward flight, however; regardless of the nature of their intentions, a samurai does not flee. A samurai acts.

The winner of this tournament may create a new character affiliated with his clan. This character will go to extraordinary measure to support those with whom he agrees during the course of the Imperial siege of the Second City. If the character sides with the attacking Imperial Legion, he will supply vital information to the attackers throughout the siege, assisting them in making key advances toward securing the city as a whole. If the character sides with the samurai of the Second City, however, he will instead be able to exit the city undetected and retrieve desperately needed supplies, returning them to his clan and allies within the city throughout the siege. Either way, his name will be known and his deeds celebrated by those he calls ally.

The winner may supply the name of his personality, as well as what family they belong to and their occupation. Examples might include: a Hida berserker, a Hiruma scout, a Yasuki courtier, and so forth. Please note that certain combinations will be denied outright, such as a Hida shugenja or a Matsu courtier.

Info z http://www.l5r.com/2012-world-championships/
« Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 12:28 by Matsushiro »

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #41 dnia: 2012-09-18, 12:28 »
Ale piździcie, każda errata udupiająca głupie blitze jest dobra. koniec i kropka. Nic tak nie wkurwia jak legenda 3 tur.
A że głupi 'aeg' jak zwykle wpadł na genialną erratę w złym momencie to kogoś jeszcze dziwi? No to przypomian erratę czegatronixa po zakończeniu sezonu, itp. ;)

Tyle od już prawie emeryta. :)
Shoju na prezydenta! :)

Gurney

• Unicorn Clan
  • experienced Personality
  • *
« Odpowiedź #42 dnia: 2012-09-18, 12:29 »
Matsushiro ok, to jednak nie mamy o czym wtedy rozmawiac, bo patrzymy na to z zupelnie innej perspektywy - ja w przyszlym roku zamierzam pojezdzic na europejskie koteje - ale w moim wydaniu beda to na 100% wycieczki i to najlepiej z opcja spotkania znajomych  ;D

I popieram Centa

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #43 dnia: 2012-09-18, 12:37 »
@Matsushiro

Te Lwy z Genconu to militarki a ten z drugiego miejsca byl ponoc bardziej blitzowy (oba na SK):
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #44 dnia: 2012-09-18, 12:47 »
Walec - zgadzam się z Tobą, że w bitewniaku szybciej można coś złożyć. Dalej - na zimno do gry nie podchodzę, jest adrenalina, emocje itp. - ale na bank nie stres...

Hmmm widzę, że głównym problem jest definicja stresu. Pozwól, że pomogę (za wikipedią):
Stres jako bodziec ? sytuacje występujące w naszym otoczeniu mające naturalną zdolność do wywoływania napięcia i silnych emocji.

Teraz pytanie: Naprawdę nie odczuwasz napięcia i emocji grając na turnieju ??? No chyba nie, bo sam piszesz:

Dobra, to jedziemy:
...Dalej - na zimno do gry nie podchodzę, jest adrenalina, emocje itp.

No więc zwij to jak chcesz, my to nazywamy stresem ;)
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #45 dnia: 2012-09-18, 12:55 »
@Matsushiro

Te Lwy z Genconu to militarki a ten z drugiego miejsca byl ponoc bardziej blitzowy (oba na SK):

Wiem ten  pierwszy to standardowy deck militarny i jego errata nie boli. Zaś tego drugiego już trochu bardziej, bo ponoć grał na low marketach. Ale od czego jest small farm'a, albo Peace -> small farma :)

Hitomi Monroouke

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
  • Dragon Clan Mad Man
« Odpowiedź #46 dnia: 2012-09-18, 12:59 »
Ale piździcie, każda errata udupiająca głupie blitze jest dobra. koniec i kropka.

Co racja, to racja ;)

Tyle od już prawie emeryta. :)

To weź się wreszcie zdecyduj, a nie stoisz okrakiem.
Człowiek nie wie, czy ma współczuć czy gratulować. ;)
« Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 13:01 by Hitomi Monroouke »
Hitomi Monroouke
Dragon Clan Drunken Master ? Master of Blind

Centurion

• Scorpion Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #47 dnia: 2012-09-18, 13:03 »
Prawie bo jeszcze wycieczka do Barcelony ;)

Nawet nie wiem czym będę grał bo nie mam ani minuty czasu, żeby coś poczytać a o złożeniu deka nie wspomnę :/
Shoju na prezydenta! :)

kempy

• Quartz Magistrate
  • eternal Personality
  • *
  • N /\ M E T /\ K E R
    • http://www.rpgi.fora.pl/
« Odpowiedź #48 dnia: 2012-09-18, 13:09 »
Prawie bo jeszcze wycieczka do Barcelony ;)

Nawet nie wiem czym będę grał bo nie mam ani minuty czasu, żeby coś poczytać a o złożeniu deka nie wspomnę :/

A noc? Nie mow ze spisz. ŚNS.
Ratling • Nonhuman • Tactician • Those Who Wait Tribe

horror

• Dragon Clan
  • eternal Personality
  • *
« Odpowiedź #49 dnia: 2012-09-18, 13:17 »
w nocy cent gra w eve.

ci co dostali errata maja prawo marudzic. bo za pozno. ci ktorzy dostali w prezencie te erraty powinni sie cieszyc. jak na razie najbardziej wkurzajacy mnie dek na szugasach fenixowych poszedl do poprawki. z czego ciesze sie bardzo, aczkolwiek nie z twojego nieszczescia Mały. moze jak KL przestanie grac na duelingu (bo nie bedzie zlota 50 milionow w pierwszej turze - na ciebie patrze Cycu) to bede mogl wrocic do duelingu z powrotem.

Matsushiro

• temptation Personality
« Odpowiedź #50 dnia: 2012-09-18, 13:28 »
Errata do KL jest zrozumiała szczególnie ze teraz ma wejść ta karta co płaci się 10g i zabiera się postać przeciwnika.
Wiec uderzenie pioruna miało nadejść i tak się stało. Chyba DT chce by deki Mantis na KL był czysto militarny, nie zaś kontrolny, gdyż pewnie ma to być domeną nowego pływającego pałacu :)
Zal, że nie ogłosili tego wcześniej.

Bayushi Shinzo

• Crane Clan
  • temptation Personality
  • *
  • 666 lub 333333 wybór należy do Ciebie
« Odpowiedź #51 dnia: 2012-09-18, 13:32 »
moze jak KL przestanie grac na duelingu (bo nie bedzie zlota 50 milionow w pierwszej turze - na ciebie patrze Cycu)
Stary w zeszlym tygodniu tylko raz zaczalem z 11 zlota w pierwszej turze.
Nie zmienia to faktu ze errata strasznie udupia KL.
A mialem nie krecic kolkiem na Worldsach ale nie widze innego wyjscia... Chyba ze zmiana klanu
« Ostatnia zmiana: 2012-09-18, 13:36 by Bayushi Shinzo »

Cytat: kempy
Cytat: Mlody
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
Przeczytaj na spokojnie tekst karty.