Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Niech się zwrócą do Reese z pretensjami. To on chce "uprościć" grę.
7. Nowe działanie eventów.To jest po prostu głupie. Co z tego, że Event będzie miał napisaną na sobie akcję i każdy noob będzie wiedział jak to grać. Tak czy siak będą (bo muszą!) zasady do resolvovwania eventów, żeby jego karta jakoś ci tę akcję dała. W najprostszym przypadku eventy będą miały na sobie okienko Limited z akcją, którą do tej pory miały jako trait - czyli trzeba będzie napisać, co się dzieje z kartą Event na prowincji, oraz co się dzieje z akcją event i kiedy można/należy ją zagrać. Faktycznie, "prostsze" od tego co jest... Zobaczymy jak jakiś event pokażą.
Jak wam podadzą na tacy Angelinę Jolie, to będziecie miągwić, że ma pieprzyk na złym pośladku
Cytat: Mlodywiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?Przeczytaj na spokojnie tekst karty.
wiem ze to offtop ale co to znaczy RTFC?
1. Stempelek tylko w wersji EE wygląda gównianie. Fioletowy IE jest całkiem znosny.
2. Pogrubiane traity.... Samurai już nieistostny, elemental keywords nieistotne....? It dasynt luk gód :/
3. Srający samuraj tu jest, tam go nie ma. Konsekwencja jak zwykle na najwyższym poziomie.
4. Ułatwiajmy mechanikę, dodajmy nowe keywordy. EXPENDABLE FTW,
5. Brak HR na followerach - porażka, teraz dopiero zacznie się cyrk jak będzie wszystko na wszystkim jeździć.
Zmiany wyglądają jak mało apetyczna smażona larwa na podrzędnym targu w tajlandii. Ale ze człowiek to zwierze ogarnięte przez nałogi i zdolne się zaadaptować do nawet najbardziej niesprzyjających warunków, to trza się będzie przyzwyczaić.
Pozwolę sobie popolemizować Cytat: Jar Jar w 2013-04-15, 18:401. Stempelek tylko w wersji EE wygląda gównianie. Fioletowy IE jest całkiem znosny.Ich plusem (tak jest takowy) jest to, że naprawdę lepiej je widać. Wcześniej miałem problem z przeszukiwaniem pudła.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-04-15, 19:48Pozwolę sobie popolemizować Cytat: Jar Jar w 2013-04-15, 18:401. Stempelek tylko w wersji EE wygląda gównianie. Fioletowy IE jest całkiem znosny.Ich plusem (tak jest takowy) jest to, że naprawdę lepiej je widać. Wcześniej miałem problem z przeszukiwaniem pudła.Serio? Trzymasz karty z kilku edycji razem? Czy w ogóle ktoś tak robi? A jeśli tak to po co? Akurat znaczki edycji powinny być jak najmniej inwazyjne bo jedyny moment kiedy ktoś na nie zwraca uwagę to dodatki dual-bugged.
Ja mam tylko nadzieję, że w IE zlikwidują wstawanie stojących i akcje typu strzelanie na vivat.Strasznie mnie to irytuje, zero klimatu, czyta mechanika, strzelę bo mogę, wstanę bo i tak nie leżę. Brrrrr
Nie spodziewałbym się. Obecne strzelanie na wiwat to wynik uproszczeń zapisów, skoro L5R ma dalej byc prosta to strzelanie na wiwat zostanie.
Cytat: Hitomi Monroouke w 2013-04-16, 11:04Ja mam tylko nadzieję, że w IE zlikwidują wstawanie stojących i akcje typu strzelanie na vivat.Strasznie mnie to irytuje, zero klimatu, czyta mechanika, strzelę bo mogę, wstanę bo i tak nie leżę. Brrrrr ale hitomi wstawanie prostego i zbolowanie z bołowanego było mozliwe od poczatku legedy i jakoś niewydaje mi sie żeby była jakaś szansa na zmiane tego to nie zauwazyle mżeby to jakoś przeszkadzało
Cytat: sejmitar w 2013-04-16, 11:36Nie spodziewałbym się. Obecne strzelanie na wiwat to wynik uproszczeń zapisów, skoro L5R ma dalej byc prosta to strzelanie na wiwat zostanie.Ta wiem, a świat jest czarny i do du.... głowa do góry Sejmi, może jeszcze wyjdzie światło (klepek by się ucieszył) (...)