Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
Jak ktoś może - wyślijcie mi proszę zestawy wyników turniejowych jakie macie (np. export z waszego programu, skany/fotki kartek z ręczną notacją), lub link do miejsca w którym są publikowane (FB, wątek na czikanie, inne). Potrzebuję tego zarówno dla danych o wynikach, jak i spojrzenia na to jakiego formatu i sposobu przekazywania można się spodziewać. Dzięki za współpracę. mail : sejmitar@wp.pl
Przeczytałem cały wątek w tym temacie. Całe 5 stron... I wg mnie aby miało to ręce i nogi powinno wyglądać następująco:Proponuję punktację następującą:
"odwrócone miejsce" w turnieju x liczba uczestników x współczynnik np. liczba uczestników 26, współczynnik turnieju 2. Zwycięzcy daje to 1352 punkty (26*26*2), drugi dostaje 1300 punktów (25*26*2), a gościu z miejsca 16 dostaje 572 punkty.
- trzeba ustalić ranking turniejów (np. Kotei x2; ogólnopolski x1,5, regionalny x0,5)
- trzeba ustalić jakie turnieje będą brane pod uwagę i ile turniejów rozegranych przez gracza
- trzeba ustalić nagrody
- trzeba ustalić finałowy turniej (po koniec roku zbiera się czołowa 16)
- trzeba wpłacać ustaloną składkę (na nagrody, np. 5zł miesięcznie, przy załóżmy 50 graczach daje nam to 2500zł na rok na nagrody).
Cytat: Rafal75 w 2014-02-16, 23:14Przeczytałem cały wątek w tym temacie. Całe 5 stron... I wg mnie aby miało to ręce i nogi powinno wyglądać następująco:Proponuję punktację następującą:Proponujesz punktację, a zaraz potem następuje sekwencja pięciu "trzeba by ustalić". Świetna, dokładna propozycja.