Spaliliśmy knajpę, aby zbudować nową.
ale już teraz wiem że gra jest świetna, z niesamowitym klimatem i świetnymi artami... poświęciłem trochę czasu aby Was znaleźć... Ale warto było!
L5R to gra starych ludzi
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-02, 21:19L5R to gra starych ludziMa rację.
Moim skromnym zdaniem, z perspektywy nowego gracza gra wydaje się strasznie trudna co bardzo zniechęca. Ja próbowałem namówić paru kolegów, a to z klasy, a to stądtamtąd na legendę i problem pojawiał się w tym, że od razu założyli sobie że skoro gra jest bardziej skomplikowana od medżyka to nie ogarną, przez co po pierwszej przeprowadzonej bitwie, doszli do wniosku, że to nie to. Teraz jak Ivory wchodzi, wprowadzanie nowych może być łatwiejsze, ze względu na objaśnienia keywordów, ładny rulebook i ogarnięte fazy gry. Co nie zmienia jednak faktu, że i tak część ludzi zostanie przy łojącychmózgkarciankach(czyt. MtG), zamiast brać się za coś co wymaga czegoś więcej niż brania karty z góry decku i wstawiania jej na stół.
Myślę, że to też jest trochę problem. L5R to gra starych ludzi, większości już się nie chce. Tak jest dobrze.Gramy, gadamy, świetnie się bawimy. A reszta? No cóż, jak nie gra to ich problem. Coś w tym stety, lub niestety jest.
CytujMyślę, że to też jest trochę problem. L5R to gra starych ludzi, większości już się nie chce. Tak jest dobrze.Gramy, gadamy, świetnie się bawimy. A reszta? No cóż, jak nie gra to ich problem. Coś w tym stety, lub niestety jest.To już wiem dlaczego mnie zainteresowała
Pamiętaj o tym, że sprzedaje się to... co się sprzedaje. Kto i w jakim wieku gra w MtG? Dlaczego gra właśnie w MtG?Spodziewasz się, że wielu fanów tej karcianki wejdzie z butami właśnie do L5R?I masz rację, tyle, że aby tak się stało muszą do pewnych rzeczy...hmmm dojrzeć.MtG jest sławne, w MtG gra się z kumplami, w MtG gra się bo tam jest kasa. Za karty, za nagrody.W L5R gra się dla frajdy, dla zabawy, dla towarzystwa. To jak cygaro ze szklanką koniaku w głębokim fotelu.
No jeśli cyfra w Twoim nicku to końcówka daty urodzenia to.. no cóż pasujesz
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-02, 23:35Pamiętaj o tym, że sprzedaje się to... co się sprzedaje. Kto i w jakim wieku gra w MtG? Dlaczego gra właśnie w MtG?Spodziewasz się, że wielu fanów tej karcianki wejdzie z butami właśnie do L5R?I masz rację, tyle, że aby tak się stało muszą do pewnych rzeczy...hmmm dojrzeć.MtG jest sławne, w MtG gra się z kumplami, w MtG gra się bo tam jest kasa. Za karty, za nagrody.W L5R gra się dla frajdy, dla zabawy, dla towarzystwa. To jak cygaro ze szklanką koniaku w głębokim fotelu. Tak, zgadzam się, ale jak coś może się sprzedać jak nie ma tego na półce...?I nie chodzi mi tylko o MTG, bo tu akurat trudno będzie dorównać popularnością, ale jest mnóstwo karcianek, są na półkach sklepowych a L5R brak...
Weź już Hitomi pierdoł nie opowiadaj.
Bo opowiadasz o graniu 13-latków przy kuchennym stole.
Gdyby były w sklepach boostery, startery itp. do L5R to by nie kupowali? dalej zamawialiby w USA? Kombinowali z przesyłką?Myślę ze nie... A to by napędzało sprzedaż, zysk itp.
To już było. Ile możesz dać zarobić sklepowi? 50%? 60%?
Cytat: vonSchabov w 2014-01-03, 00:06Bo opowiadasz o graniu 13-latków przy kuchennym stole.Eeee... ?
Co jest dla ciebie za trudne? Grałem 10 lat w MTG. Gdybym nie zrobił przerwy zrobiłbym w końcu egzamin sędziowski. Wiesz w czym L5R jest lepsze? W niczym.
CytujTo już było. Ile możesz dać zarobić sklepowi? 50%? 60%? Tu już trochę przesadziłeś
Cytat: Hitomi Monroouke w 2014-01-03, 00:13Cytat: vonSchabov w 2014-01-03, 00:06Bo opowiadasz o graniu 13-latków przy kuchennym stole.Eeee... ?Co jest dla ciebie za trudne? Grałem 10 lat w MTG. Gdybym nie zrobił przerwy zrobiłbym w końcu egzamin sędziowski. Wiesz w czym L5R jest lepsze? W niczym. Więc nie dorabiaj sobie ideologi